KONSTANTIN SUBOTIČ PRED ČETRTFINALOM

Notranjski Primorec bi bil najboljši opis 37-letnega Konstantina Subotiča, ki je v drugem delu prvenstva (liga za obstanek) opravil odlično delo s člani Gorenjske gradbene družbe Šenčur, ki so osvojili prvo mesto in si tako priigrali četrtfinale državnega prvenstva. Uvrstitev je za gorenjskega prvoligaša uspeh, a hkrati obveza, da obračun z aktualnim prvakom Petrol Olimpijo odigrajo še kaj bolje, kot zadnje tekme.

Konstantin Subotič je eden od treh mladih trenerjev v prvoligaški druščini (Jakara – Helios in Thomas – Zlatorog), a z obilo izkušenj, saj je pred Šenčurjem štiri sezone vodil portoroško košarkarje in še nekaj let pred tem, kot najmlajši trener v ligi, tudi koprske. Dobra energija v Šenčurju se je rezultirala na poti, ki smo jo poimenovali, pot do četrtfinala. Kako gledate na Šenčurjevo prvo mesto v ligi za obstanek in uvrstitev med osem najboljših ekip v Sloveniji? »Generalno gledano moramo biti zadovoljni. V devetih tekmah smo sedemkrat prišli do zmage. Ob dveh porazih, pa velja reči, da smo enkrat ostali prekratki za eno žogo, le v Ljubljani proti Iliriji smo pošteno izgubili. Tudi zadnja tekma v ligi za obstanek (zmaga proti Iliriji 94:81) je pokazala, da v kolikor nismo povsem osredotočeni na stvari na igrišču, imamo težave. Moramo se pripraviti na naslednji dve tekmi, kjer bosta morala biti energija in koncentracija na najvišjem možnem nivoju in to čim dlje. Čaka nas Petrol Olimpija, najtrofejnejši slovenski klub in v tem dvoboju si takšnih napak ne bomo smeli privoščiti,« je drugi del prvenstva ocenil Subotič. Ob prihodu v Šenčur je trener dobre energije in zahtevane discipline na parketu  dobil še štiri igralce: Davida Kralja in Petra Vujačiča iz Petrola Olimpije ter Sevdina Kradžića in Stefana Tovilovića, ki stav Šenčurju v prejšnjih letih že igrala. Za dobro in nemoteno delo je bilo to potrebno, dodaja na pol Postojnčan in pol Ankarančan: »Ekipa je drugačna. Za prihod novih igralcev so nas prisilile poškodbe, ti mladi košarkarji pa so dobro osvežili ekipo. Zelo pomembno pri prihodu štirih igralcev je to, da smo končno lahko začeli dobro trenirati in igrati pet na pet, kar prej zaradi poškodb ni bilo mogoče.« V Šenčurju je Subotič prvi trener, ki prihaja iz primorsko – notranjske regije. »Počutim se odlično, vsak dan lepše in boljše. Ta del Slovenije je prečudovit. Po koncu sezone bomo zagotovo z ekipo in trenerji šli pogledati še kakšen kraj in to lepo naravo.« Do konca sezona ni prav veliko. Pred Šenčurjevi člani je še vsaj četrtfinalni obračun proti Petrolu Olimpiji, a Subotič ostaja pragmatično miren: »Najprej bomo pripravili sebe, potem se pripravimo še na Petrol Olimpijo

Prva četrtfinalna tekma bo v torek, 30. aprila ob 18:30 v Stožicah, druga pa v Šenčurju, v soboto, 4. maja ob 15:30. Obe tekmi bosta v prenosu na programu Šport TV in na youtube kanalu KK Gorenjska gradbena družba Šenčur.

Vse novice / članki