KOPRČANI BOLJŠI OD ŠENČURJANOV

Košarkarji Sixt Primorske so sezono odprli z zmago na Superpokalu Slovenije v Tivoliju, na domačem terenu dvorane Bonifika, pa so gostili stare znanca iz lanskega finala pokala Spar. V prejšnji sezoni sta se ekipi pomerili štirikrat, vse zmage pa so ostale Koprčanom. Tudi v obračunu prvega kroga so bili Primorci boljši in zasluženo slavili zmago s 75:66.

Šenčur je  bil do sredine tekme konkurenčen.  Po izenačeni prvi četrtini je domačim uspel prvi preboj ob koncu polčasa, ko so od zaostanka 25:26 prišli do trdnega vodstva 38:28.

V podobnem slogu so nadaljevali tudi v tretji četrtini in prednost povišali na +20 (58:38), v zadnji pa so lahko le še nadzorovali potek tekme. Šenčur se je enkrat sicer še približal na manj kot deset točk (62:53), a domači preobrata niso dovolili in so dvoboj zanesljivo pripeljali do prve zmage v Ligi nova KBM.

Tadej Ferme je pri domačih kot najučinkovitejši dosegel 16 točk in dodal šest skokov, 12 točk je prispeval Ivan Marinković, Smiljan Pavić je bil s 15 najboljši strelec pri poražencih, za katere je dve točki manj prispeval še Ismet Sejfić.

Šenčur Gorenjska gradbena družba 21. oktobra gostuje v Tivoliju pri Iliriji.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:

"Šenčurjani so izredno izkušena ekipa. Na tekmo smo se dobro pripravili, saj smo se zavedali, da nikakor ne bo lahka. Minute smo skušali razdeliti med vse košarkarje, tudi tiste, ki so na zadnjih tekmah igrali nekoliko manj, ob tem pa odpočili Lancea Harrisa. V zaključku tekme smo napravili nekaj manjših napak, katere bomo morali še popraviti, a s prikazanim moramo biti zadovoljni. Rad bi se zahvalil navijačem, ki so nas znova glasno podpirali."

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Čestitam ekipi Sixt Primorski za zmago. Bila je boljši nasprotnik. Igrali smo solidno, a žal si dovolili dva padca v igri, kar so izkušeni Koprčani znali izkoristiti. Pred nami je še nekaj dela, da bo naša igra bolj konstantna."

 

SIXT PRIMORSKA : ŠENČUR GGD 75:66 (20:20, 18:8, 20:10, 17:28)

Ferme 16, Marinković 12 (5 skokov), Čakarun 11; Pavić 15, Sejfić 13 (6 skokov), Rizvić 10 (6 skokov).

STATISTIKA

 

Vse novice / članki