PREDSTAVITEV KOŠARKARSKE ŠOLE KK ŠENČUR GGD

V petek, 16. septembra 2016, bo ob 12:15 v dvorani OŠ Šenčur predstavitev košarkarske šole KK Šenčur Gorenjska gradbena družba. Lansko sezono je odlično zaključila članska ekipa Šenčurja, ki se je v državnem prvenstvu uvrstila v četrtfinalu, v ekipi pa je še vedno najboljši center lige Smiljan Pavič. Poleg Paviča bo na predstavitvi tudi prvi temnopolti ameriški košarkar v dresu Šenčurja Anthony Collins. Prireditev pa bo s svojimi vragolijami popestril Lipko, uradna maskota slovenske košarke in Krompirko, maskota KK Šenčur GGD.

 

PROGRAM PREDSTAVITVE (dvorana OŠ Šenčur)

Sodelujejo:

Roman Horvat, vodja košarkarske šole KK Šenčur GGD

Trenerji mlajših selekcij KK GGD  Šenčur in trener mlajših  ŽKK Triglav  

Člani: Smiljan Pavič , Anthony Collins, Marko Pajič, Nejc Martinčič, Jan Rizman,Urban Gorjanc...

Košarkarji selekcij U11, U13 in U15

Lipko in Krompirko (maskoti) 

Gašper Bolhar, moderator prireditve

 

Osnovni namen predstavitve košarkarske šole KK Šenčur GGD, sicer četrtfinalista lanske sezone slovenskega prvenstva, je promocija košarke, približati in na zanimiv način predstaviti košarko čim večjemu številu otrok – osnovnošolcem OŠ Šenčur. Predstaviti vsebino, ki se nanaša na trenažni proces v selekcijah KK Šenčur GGD, termine treningov, cilje in smotrnost ukvarjanja s košarko ter prikazati delček zanimivosti, ki obkrožajo svet košarke. V ta namen bo na predstavitvi tudi uradna maskota Košarkarske zveze Slovenije, Lipko, ki je dozorel pred tremi leti, ko je bilo v Sloveniji evropsko člansko prvenstvo. Na prireditvi bo tudi najboljši center v državnem prvenstvu v lanski sezoni Smiljan Pavič, pa prvi temnopolti igralec v Šenčurju, Američan Anthony Collins, mlada perspektivna igralca Nejc Martinčič in Jan Rizman, pa srbski košarkar Nikola Stanojevič, nekdanji mladi reprezentant Marko Pajič in še kdo. Vodja predstavitve je Roman Horvat, ki je za slovensko reprezentanco zbral 45 nastopov na katerih je dosegel 651 točk, moderatorski del pa bo prevzel športni novinar Gašper Bolhar.

 

 Časovnica:

Uvodne besede: predstavitev košarkarske šole, sodelujočih in namen dogodka

Demonstracija ekip U11, U13 in U15; nekaj dinamičnih vaj (vodenje žoge – tapkanje, finte – spremembe smeri, lovljenje z žogo... dodamo prikaz članov (A. Collins)

Povečujemo dinamiko s štafetami – sodelujejo tudi člani

Tekmovanje v trojkah – spretnosti poligon (pionir ali dva, kadet, član...)

Kratek test znanja članov (vodenje, zabijanje, met za tri točke...)

Lipko na poligonu z otroki OŠ Šenčur – povabimo k sodelovanju osnovnošolce

Kratka revijalna tekma: dve peterki v kateri so člani in pionirji (odvisno, kdo bo na prireditvi)... Namen tekme je pokazati nekaj vragolij in navdušiti učence, da se priključijo mlajšim selekcijam KK Šenčur GGD

 

V imenu kluba vse otroke od četrtega do devetega razreda prijazno vabimo k ogledu in predstavitvi košarkarske šole KK Šenčur GGD.

 

Lp Roman Horvat

vodja mladinskega pogona

KK GGD Šenčur 

 

  

Vse novice / članki