KRKA DO TEŽKE ZMAGE IN VODSTVA Z 1:0

Košarkarji Krke so uspešno začeli četrtfinalni niz na dve zmagi proti Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi. Pred svojimi gledalci so zmagali z 78:74, tako da si lahko mesto med štirimi najboljšimi ekipami zagotovijo že v soboto, ko se bosta ekipi na Gorenjskem srečali ob 20. uri. V primeru izenačenja skupnega rezultata je tretje tekma predvidena 17. maja.

Novomeščani so do zmage prišli šele v zadnjih petih minutah. Pred tem so bili varovanci Ernesta Novaka tisti, ki so narekovali ritem igre in nadzorovali gibanje rezultata na semaforju. V uvodu so povedli s 16:2, po treh četrtinah igre pa so bili ob več kot 60-odstotnem metu iz igre še vedno v prednosti 65:60.Gostitelji so do izenačenja prišli v 35. minuti (68:68), odločitev o zmagovalcu pa je padla je v zadnjih treh minutah, ko sta za koše in vodstva Krke poskrbela Ive Ivanov (13 točk, 6 skokov) in Jure Lalić (12). Prvi strelec tekme je bil Luka Lapornik z 19 točkami (trojke 4:6, 4 podaje). Pri gostih sta po 15 točk dosegla Jan Špan (7 podaj) in Jure Eržen (6 skokov).

Vladimir Anzulović, trener Krke:

"Za nami je pričakovano težka tekma. Šenčur Gorenjska gradbena družba je izkušeno moštvo, ki ni imelo česa izgubiti. Moji fantje so se sicer trudili, a so bili mogoče malo preveč sproščeni in premalo osredotočeni. Potem je vedno težko loviti nasprotnika, ki ti pobegne na 14 točk naskoka. Čestitke fantom, ki so pokazali karakter ter z željo in voljo dobili tekmo. V prihodnje se nam take napake ne smejo dogajati."

Ernest Novak, trener Šenčur Gorenjske gradbene družbe:

"Rad bi čestital igralcem za prikazan pristop in borbenost. Žal to ni bilo dovolj za uspeh. V soboto nas v domači dvorani čaka nova tekma, na kateri bomo naredili vse za zmago. Kaj več pa ne bi povedal."

KRKA : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 78:74 (23:29, 19:14, 18:22, 18:9) [1:0*]

Lapornik 19 (4 podaje), Tomić 14; Eržen (6 skokov) in Špan (7 podaj) po 15.

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

* - Izid v zmagah četrtfinalnega niza. Ekipe igrajo na dve dobljeni tekmi.

 

Vse novice / članki