KRKA ODLIČNO RAZPOLOŽENA V ŠENČURJU

Košarkarji Krke so zabeležili četrto zmago v Ligi Nova KBM za prvaka in ostajajo med glavnimi kandidati za eno od prvih štirih mest oziroma polfinale. Prvo zmago v gosteh so zabeležili v Šenčurju, kjer so bili boljši od Gorenjske gradbene družbe z 98:85.

Novomeščani so zmagali povsem zasluženo, glavni del naloge pa so opravili v drugi četrtini, ki so jo dobili z 32:14.

Ko je Šenčur dobro minuto pred koncem prve četrtine vodil z 20:12, ni nihče pričakoval, da bo imela Krka slabih pet minut pozneje že skoraj dvomestno prednost. S čvrsto obrambo na nosilcih igre Šenčurja - Smiljan Pavić in Dino Murić sta v prvem polčasu skupaj dosegla le šest točk - ter dobro igro pod obročema, kjer sta kraljevala Žiga Dimec in Marko Jošilo, je Krka naredila delni izid 17:0 in si nato že v prvem polčasu priigrala dvajset točk naskoka (51:31).

V nadaljevanje je Šenčur krenil veliko bolj pogumno in agresivno, se hitro spustil pod deset točk zaostanka, v 28. minuti tudi na 57:62, vendar bližje ni prišel. Krka je imela dovolj orožij za obrambo prednosti - Žiga Dimec 20 točk, Marko Jošilo 17 točk, 7 skokov, Paolo Marinelli 15 točk, 8 podaj, na drugi strani pa je bil Jan Rebec (21 točk) ob Smiljanu Paviću (19 točk, 9 skokov) premalo za popoln preobrat.

Krka je daleč najbolj učinkovita ekipa, ki je gostovala v osrčju Gorenjske, saj je 98 doseženih točk rekord letošnjega prvenstva. Tudi na tekmi decembra 2017 je Krka dokazala strelsko vrednost saj je dvorano zapustila z zmago in 95-imi danimi točkami. Dolenjci vsekakor ne ustrezajo Šenčurju, čeravno je najbolj pomembno zmago dveh tekmecev dosegel prav Šenčur, ko je v polfinalu pokala Spar premagal Krko z 89:82.

V šestem krogu, 7. aprila bo Šenčur GGD gostoval v Domžalah pri Helios Sunsih.

 

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : KRKA 85:98 (20:19, 14:32, 29:19, 22:28)

Rebec 21, Pavić 19 (9 skokov), Koljević 12; Dimec 20, Jošilo 17 (7 skokov), Marinelli 15 (8 podaj).

STATISTIKA

 

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Kljub porazu, so se moji fantje borili do zadnje minute in dihali za ovratnik ekipi Krke. V tretji četrtini smo v obrambi odigrali slabše in to je botrovalo porazu. Hvala navijačem za podporo. Bili so naš šesti igralec."

Simon Petrov, trener Krke:

"Veseli me, da smo spet odigrali dobro tekmo. Kljub manjši rotaciji igralcev in manjši krizi v tretji četrtini smo se zbrali in tekmo prevesili v svojo korist."


Vse novice / članki