KRKA PO PODALJŠKU BOLJ SREČNA

Krka je z neverjetnim preobratom v zadnjih sekundah rednega dela prišla do podaljška in kasneje zmage na gostovanju pri ekipi Gorenjske gradbene družbe iz Šenčurja, ki je nastopila močno oslabljena. Le deveterica domačih košarkarjev - poleg Rama Rizvića je tokrat manjkal tudi prvi strelec prvega dela Lige Nova KBM Dino Murić, ža pa se je pred koncem poškodoval še  David Kralj - je bilo 25 sekund pred koncem tekme na pragu velikega dosežka. GGD Šenčur je vodil z 92:87. Krka je krenila v enega zadnjih napadov in ob košu Nejca Bariča izsilila še dodatni prosti met. Razlika je bila le še dve točki, a Šenčur je imel žogo. Takoj jo je izgubil Jan Strmčnik in Krki ponudil novo priložnost. Barič je s košem izenačil tekmo, vseeno pa so imeli domači še pet sekund za zadnji napad. Po minuti odmora je do neoviranega meta prišel Dražen Bubnić in za las zgrešil. Sledil je podaljšek, v katerem je Krko vnovič rešil Nejc Barič (15 točk). Gorenjska gradbena družba Šenčur se je dobro minuto pred koncem prebil v ospredje (98:97) in tam ostal vse do 15 sekund pred iztekom časa, ko je Barič s strani zadel trojko za 100:98. Na drugi strani je Dražen Bubnić še enkrat poskusil z metom za tri točke in bil znova premalo natančen.

Pri domačih, ki so sicer vodili večji del tekme (v 28. minuti z 69:58) sta izstopala Hasan Rizvić z 21 točkami in Jan Novak z dvajsetimi, v vrstah Krke pa je bil ob Bariču najbolj razpoložen Vasilije Vučetić (17 točk).

Gorenjska gradbena družba Šenčur bo tekmo 5. kroga igrala 31. marca v Domžalah.

Konstantin Subotič: »V izenačeni tekmi in nesrečnem porazu je naša ekipa prikazala odličen pristop, borbenost in nesebičnost, zato kapa dol vsem igralcem, ki so na igrišču dali vse od sebe. Zmago smo si zaslužili vsaj toliko kot Krka. V končnici se je žal poškodoval David Kralj, kar je za nas še dodaten udarec. Kljub številnim težavam moramo motivirano in pozitivno gledati naprej.«

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR: KRKA 98:102 (24:20, 25:21, 25:27, 18:24, 6:10) *po podaljšku 

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 21, Bubnić 8, Novak 20, Rojc 2, Martinčič 15, Fifolt 2, Kralj 12, Daneu 3, Strmčnik 15.

Krka: Stergar 1, Stipčević 15, Vrabac 12, Barič 15, Kosi 5, Škifič 2, Škedelj 5, Lapornik 13, Rebec 8, Vučetić 17, Milovanović 9.

CELOTNA STATISTIKA

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA LIGE NOVA KBM


Vse novice / članki