Krka še drugič v sezoni porazila GGD Šenčur

V zadnjem krogu rednega dela lige Nova KBM sta se srečali ekipi, ki sta pri vrhu lestvice, obe pa sta si mesto v ligi za prvaka izborili že zdavnaj. V tekmi brez pravega tekmovalnega cilja, je domača Krka vodila od začetka do konca, a končni rezultat nikakor ne odseva stanja na parketu dvorane Leona Štuklja. Resda so si domači priigrali nekaj bolj korektno prednost, ob polčasu 37:29, po treh četrtinah pa je bilo 58:47, a je Gorenjska gradbena družba Šenčur pet minut pred koncem, po štirih zaporednih točkah Dina Murića, znižala zaostanek na 62:56. Od tu naprej pa je Krka potegnila kot iz raketnega pogona. Takoj zatem so trojke zadeli Miha Lapornik, Rok Stipčević in Luka Lapornik, ob prednosti 71:56 pa ni bilo več možnosti za morebitni preobrat. GGD Šenčur je bil boljši v skoku, a je zadel le tri trojke, med tem ko so jih domači zadeli 11. Krka je imela le osem izgubljenih žog, GGD Šenčur precej več, kar 17. Pri domačih sta bila najbolj razpoložena, pričakovano Stipčević in M. Lapornik, pri GGD Šenčur pa sta bila najbolje ocenjena Dino Murić (15 točk + 6 skokov) ter Emir Ahmedović (10 točk + 9 skokov).

GGD Šenčur bo imel v tej sezoni vsaj še dve priložnosti, da se Novomeščanom oddolži za poraza, saj bosta ekipi Ligo Nova KBM nadaljevali v skupini za prvaka.

GGD Šenčur se bo na parket vrnil v začetku marca, ko se bo nadaljevala Liga Nova KBM.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »To je bila rezultatsko kar enakovredna tekma do zadnjih pet minut, ko smo izgubili nadzor v napadu. Izgubili smo dve žogi, zgrešili nekaj metov in izkušeni Krkini košarkarji so nas hitro kaznovali. Rok Stipčević je v pomembnih trenutkih odigral tako kot zna. Krka je na tej tekmi dobro igrala v obrambi, predvsem blizu koša, mi pa enostavno nismo imeli napadalnega dneva.« 

KRKA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 84:65 (22:16, 15:13, 21:18, 26:18)

Statistika
 
Foto: Drago Perko/KK Krka Nove mesto
 

Vse novice / članki