KRKA TUDI DRUGIČ MALCE BOLJŠA OD ŠENČURJA

Košarkarji Krke so tudi v drugi tekmi četrtfinala državnega prvenstva premagali Šenčur in postali prvi polfinalist. Čeprav je bila rezultatsko prva tekma tesnejša, pa tudi v Šenčurju domači košarkarji niso pokazali prevelikega spoštovanja do 7-kratnih državnih prvakov iz Novega mesta.  Novomeščani so si s hitrim napredovanjem v zmagah z 2:0 zagotovili teden dni počitka oziroma priprave na naslednje izzive. Polfinalni tekmi sta na sporedu v soboto, 21. maja.

Četudi so se Gorenjci v četrtfinale prebili kot osmouvrščena ekipa, so se na obeh tekmah enakovredno kosali z zasedbo Vladimirja Anzulovića. V Novem mestu so izgubili s 74:78, tokrat pa je bilo 81:74.

Gostje so tekmo v svojo korist odločili šele v zadnji četrtini. Do tedaj sta bili ekipi izenačeni, v ključnih minutah pa je Krka pokazala več zbranosti, predvsem pa širši nabor igralcev, ki so z natančnimi meti naredili delni izid 8:0 in prišli do prednosti 73:62, ki jim je omogočila mirnejšo končnico. Krka je bila pri metu in v skokih za odtenek bolj uspešna od Šenčurja in prav te malenkosti so odločile drugo četrtfinalno tekmo, v kateri je bil ponovno najuspešnejši posameznik Smiljan Pavič (15 točk, 10 skokov – index 24), medtem ko je bil pri gostih strelsko najbolj razpoložen Stefan Sinovec (14 točk).

Krka se bo v polfinalu pomerila z boljšim iz dvoboja Helios – Rogaška, medtem ko je Šenčur, z dobrim vtisom v četrtfinalnih tekmah, zaključil najboljšo sezono v skupno treh letih prvoligaškega statusa.

Ernest Novak, trener Šenčur Gorenjske gradbene družbe:

"S to tekmo smo zaključili sezono. Po koncu ostaja malo grenkega priokusa, da nismo izkoristili ene od priložnosti, ki smo ju imeli proti Novomeščanom. Realno je Krka sicer ena boljših, če ne celo najboljša ekipa v Sloveniji. Pokazali smo, da se lahko z njo enakovredno kosamo. Lahko smo zadovoljni z nivojem, ki smo ga dosegli in s prikazanim napredkom. Rad bi čestital fantom za celotno sezono, prav tako pa čestital in se zahvalil vsem, ki so za nas skrbeli v klubu. Gremo naprej, sedaj kot navijači, ki bodo navijali za druge ekipe."

Vladimir Anzulović, trener Krke:

"Čestitke fantom za zmago. Odigrali smo veliko bolj zbrano kot na prvi tekmi in to nam je prineslo zaslužen uspeh."

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : KRKA 74:81 (19:19, 19:22, 21:21, 15:19) [0:2*]

Pavič 15 (10 skokov), Špan in Jokić po 13; Sinovec 14 (4 podaje), Ivanov 12.

STATISTIKA

GALERIJA

 

Vse novice / članki