KRKA V DRUGEM POLČASU REŠILA VPRAŠANJE ZMAGOVALCA

Tekma med Šenčurjem in Krko ni imela pravega tekmovalnega naboja, saj je bilo že nekaj časa jasno, da se ekipi v nadaljevanju sezone ne bosta več srečali. Novomeščani jo bodo nadaljevali v Ligi za prvaka, kjer bodo vse ekipe začele iz ničle, Šenčur pa v skupini za obstanek. Tam jih čaka ogorčen boj za eno od prvih treh mest, ki prinaša prvoligaški status tudi v prihodnji sezoni. S prvega mesta bo začela Sixt Primorska, ki bo s seboj prenesla osem, če zmaga v sredo celo devet zmag. S po šestimi zmagami bosta sledila Tajfun in Šenčur, Terme Olimia jih imajo zaenkrat pet in v sredo še obračun s Koprčani, na repu s tremi zmagami oziroma eno pa sta LTH Castings in Portorož.

V Šenčurju je bil prvi polčas povsem izenačen. Bolje so celo začeli domači košarkarji, ki so povedli s 15:8 in prvo četrtino vodili z 20:18. V 15. minuti je Šenčur po košu Martinčiča povedel z 31:25, po Pajičevem prostem metu pa z 32:25. Najvišjo prednost so domači imeli dve minuti in pol pred koncem druge četrtine, ko je zadel mladi Tovilović (37:29), trener Krke Simon Petrov pa je nalet ustavil z minuto odmora. V nadaljevanju so se gosti prebudili in nanizali tri trojke (Ritlop, Curry in Jukić) ter ob polčasu povedli za tri točke (37:40).

V drugem polčasu so Krkini igralci zaigrali bolj agresivno in v treh minutah je bila prednost že 15 točk (39:54), Šenčurju pa je pred koncem tretje četrtine uspelo znižati zaostanek na deset, a je bilo to, na tekmi brez tekmovalnega pomena, tudi vse. V zadnji četrtini so varovanci Gregorja Vodenika dosegli le pet točk oziroma samo eno uspešno akcijo iz igre. Varagič je dosegel trojko, Hadžifejzović pa dva prosta meta.

Krka je zabeležila kar 13 podaj več in izgubila sedem žog manj ter zadela osemnajst trojk, kar je izenačenje drugega najboljšega dosežka v zadnjih devetih letih oziroma, odkar Košarkarska zveza Slovenije podrobno zbira statistiko prve lige. Rekord ostaja v lasti košarkarjev Heliosa, ki so leta 2008, prav na tekmi proti Krki, zadeli 21 trojk.

 

ŠENČUR GGD : KRKA 62:86 (20:18, 17:22, 20:30, 5:16)

Martinčič in Pajić (5 skokov) po 13, Varagič 11 (6 skokov); Kužnik 19, Jukić 11 (6 skokov).

STATISTIKA

Gregor Vodenik, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Sami smo izbrali na kakšen način bomo igrali, uspeli del tekme tudi kontrolirati ritem, na koncu pa smo izbrali tudi na kakšen način bomo izgubili."

Simon Petrov, trener Krke:

"Še ena zanimiva tekma. V prvem polčasu še zdaleč nismo bili prepričljivi. V drugem polčasu smo jih zlomili z agresivno igro v obrambi in višjim tempom, dobro smo tudi zadevali. Tekma se je odvila po naših načrtih in prišli smo do želenega prvega mesta."


Vse novice / članki