MLADA EKIPA CEDEVITE OLIMPIJE PORAZILA GGD ŠENČUR

Ljubljanski košarkarji so s pomlajeno postavo, v kateri prednjačili Ščuka, Duščak in Radovič, premagali Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur in tako v Ligi za prvaka začeli z zmago.

Tekma je bila dokaj izenačena, mladi Ljubljančani so si nekajkrat priborili manjšo prednost, a so jih gostje tudi lovili, na koncu pa so si Ljubljančani le priigrali dovolj naskoka, da zadnji poskus Šenčurja za preobrat ni bil uspešen. Po izenačenju na 13:13 so domači prvič pobegnili in prednost zadržali do sredine tretje četrtine. Takrat pa so imeli svoje minute tudi gostje, od zaostanka 28:41 so v nekaj minutah prišli le na 41:43. A je Cedeviti Olimpiji nato le uspelo ustaviti nalet, v zadnji četrtini pa so prišli do vodstva 64:57 in 67:60. Ob koncu je GGD Šenčur še dvakrat poskusil s trojkami, toda žoga ni šla več skozi obroč, tako da so se zmage razveselili v domačem taboru.

Pri Ljubljančanih je bil najboljši Luka Ščuka z dvojnim dvojčkom za 24 točk in 11 skokov, 20 točk je dodal Dan Duščak. Pri poraženih gostih pa je Nejc Martinčič dosegel 19 točk, po 14 pa Dino Murić in David Kralj. Murić je dodal še 15 skokov in s tem zabeležil 11. dvojni dvojček v sezoni.

V naslednjem krogu bo Gorenjska gradbena družba Šenčur 6. marca gostila ekipo iz Podčetrtka.

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Mladi igralci Cedevite Olimpije so zasluženo zmagali, saj so igrali energično vseh 40 minut. Duščak, Ščuka in Radović so bili odlični. Mi smo prikazali veliko manj kot zmoremo, zelo slabo smo izkoristili povsem odprte situacije za met in strelsko nismo bili razpoloženi. Tudi tokrat ekipa ni bila kompletna in to je še en dokaz več, da nam vsak odsoten igralec predstavlja težavo. Prvič je manjkal še Novak, ki je letos izjemno napredoval in je v vseh pogledih motor naše igre. To je bil prvi spodrsljaj v sezoni, a po tej lekciji se moramo hitro pobrati in gledati motivirano naprej.«

CEDEVITA OLIMPIJA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 67:60 (15:13, 23:13, 7:15, 22:19)

Cedevita Olimpija: Radovič 9, Duščak 20, Jurkovič 6 , Ščuka 24, Đurkić 1, Jovanovič 5, Daneu 0, Todorovič 2.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Rizvić 2, Rojc 2, Murić 14, Martinčič 19, Kralj 14, Bubnić 3, Tešić 4, Strmčnik 2.

CELOTNA STATISTIKA

Vse novice / članki