MLADE SELEKCIJE IN KORONA SEZONA 2019/20

Nekateri minuli sezoni pravijo hurikanska, najdemo tudi izraz pandemijska, še najbolj povzame letošnje dogajanje, nedokončana misija. Športne ekipe so se znašle pred nenavadnim znakom, v katerem so bili obrisi besede stop. Znašli so eni tako drugi drugače, vsem pa je jasno, da je minuli čas prinesel prekomerno dozo iznajdljivosti in prilagodljivosti. V vsem, precej težjem obdobju, bo vsakomur ostalo tisto, kar je pridelal sam. Verjamemo, da vsakomur vsaj nekaj dobrega in celo koristnega. Košarkarski klub Gorenjska gradbena družba se je povezal in stkale so se nekatere vezi, ki morda prej niso bile tako čvrste, še bolj je korona pogled vtiral pot v načine dela in komunikacije, ki prej niso bile domače. V prejšnjih člankih lahko najdete misli predsednika Miha Kravanje in direktorja Aleša Puharja, z veseljem pa se bomo ozrli po prehojeni poti vseh mlajših Šenčurjevih selekcij.

U11

Vse selekcije do 11-ega leta imajo ligaško tekmovanje, a se ne glede na rezultat, ne beleži nikakršna lestvica. Marko Mikič je vodil, zelo nabrito in hiperaktivno skupinico najmlajših košarkarjev. Fantje so s tekmovanjem začeli šele meseca januarja, zato le šest odigranih tekem ne more in ne sme biti kakršnakoli slika o uspešnosti mladih bojevnikov. Čas bo pokazal, kako močno so vzljubili košarko. Že v novi sezoni marsikoga čaka prestop v selekcijo U13, kjer stvari tečejo že precej bolj tekmovalno, a še vedno ustvarjalno.

U13

Mlajši pionirji so v prvoligaški konkurenci začeli zelo spodobno. Tri zmage in trije porazi so v marsičem dali pozitiven zagon za nadaljevanje, ki pa žal ni bilo uspešno. Številne tekme brez celotnega moštva, iskanja posameznikov, kako visoko zavzema košarka in nekaj smole, je najmlajši domači selekciji dodalo še še eno zmago. Varovanci Gala Sekneta so proti Medvodam dosegli rekordnih 57 točk, a so proti ekipama Cedevite Olimpije in Triglava, ki sodita med najboljše v državi tudi visoko izgubili. »Verjemi v proces treningov in vsakodnevnega napredovanja«, je stalnica trenerja, s katerimi se morajo strinjati tudi vsi fantje generacije letnika 2007 in 2008.

U15

Dolgoletni trener v Šenčurju Marko Roner je letošnjo ekipo vodil v drugi ligi in že ob začetku je dejal: »To je za to generacijo prava konkurenca. Leto s se bomo naučili vsega, predvsem odnosa do športa in komunikacije med seboj.« In prav je imel. Fantje so dosegli 14 zmag in bili 5x poraženi, kar jih je pred prekinitvijo poneslo med najboljše drugoligaške ekipe. Med starejšimi pionirji sta se najbolj izkazala Maks Hudobivnik (13,3 točke /l. 2006) in Luka Tomšič (11,8/2005).  Najvišji Blaž Perko je dosegal skoraj deset točk na tekmo in bil najboljši skakalec. Blaž in Maks bosta prihodnjo sezono še naprej igrala v tej konkurenci, med tem ko se Luka seli v kategorijo U17.

U17

Kadetsko ekipo je v minuli sezoni vodil Luka Milakovič, ki je izkušnje v preteklosti nabiral tako pri mlajših kategorijah kot tudi v članski ekipi Šenčurja. Do meseca marca lahko sezono razdelimo na dva dela: prvi, ki je bil v najboljši konkurenci šibak (10 porazov) in drugi del, kjer so se kadeti v B konkurenci merili zelo dobro (6 zmag / 5 porazov). Naši 17-letniki so odlično reagirali na povratni tekmi proti Škofjeločanom in jim z obrestmi vrnili za poraz v domači dvorani, hkrati pa so 2x premagali B ekipo Cedevite Olimpije in v Stožicah dosegli rekordnih 99 točk. Skozi vso sezono sta izstopala visoki Žan Brankovič (24,6 točke), ki se seli v mladinsko vrsto ter Edi Petek (16,5 točk), ki pa ostaja še eno leto v kadetski konkurenci.

U19

Prvič letos se je v trenerski vlogi predstavil Miljan Pavković, še lani prvi organizator igre članske ekipe in nekdanji prvak Črne Gore ter Češke ter finalist lige ABA s Hemofarmom. V prvoligaški konkurenci mladincev seveda ni uspelo priti med elito, a je nastop v prenekaterih tekmah fantom dal krila in predvsem spoznanje, da jih v novi sezoni čaka še večji korak. Z izjemo Žana Petrica bodo prav vsi košarkarji igrali še eno mladinsko sezono, leto dni starejši in z vsaj dvema več izkušenj. Sezona je bil uspešna (16 zmag / 6 porazi), med drugim tudi zmaga v Stožicah, a je Pavković po prekinitvi dodal: »Sezona je dobra, a mi zmoremo še precej več.«


Vse novice / članki