Mladinci na F8 v četrtfinalu proti Heliosu v Gorenji vasi

Mladinci U19 na zaključnem turnirju

Mladinska ekipa Gorenjske gradbene družbe Šenčur se je prvič v zgodovini uvrstila na zaključni turnir, kjer bo nastopilo osem najboljših slovenskih  ekip. Prvi tekmovalni dan bo potekal v športni dvorani v Gorenji vasi, nato pa bo turnir, vključno s finalno tekmo v Škofji Loki. Vse tekme si bodo košarkarski navdušenci lahko ogledali na spletnih prenosih KZS, med tem ko bo finale prenašal program Sportklub.

Mladinska ekipa GGD Šenčur je prek malce težje poti prišla do zaključnega turnirja, saj je morala igrati v nižjem rangu tekmovanja. V 1.b ligi so mladinci zmagali na 17 tekmah in le enkrat, v Ajdovščini, izgubili. Z izjemno serijo zmag so si priborili dodatno kvalifikacijsko tekmo proti ekipi VBO Ljubljana in je brez večjih težav tudi premagali (84:69).

Z uvrstitvijo na zaključni turnir je mladinska ekipa spisala novo poglavje mlajših selekcij v zadnjem desetletju najbolj uspešnega gorenjskega košarkarskega kluba GGD Šenčur.

V četrtfinalu se bo GGD Šenčur pomeril z ekipo Helios Suns. Domžalčani so eni od glavnih favoritov za naslov prvaka, a na eni tekmi je vse mogoče.

Pred začetkom turnirja je glavni trener Simon Kuhar strnil misli: »Čestitke vsem ekipam, ki so se uvrstile na zaključni turnir najboljših. Vsaka sezona je zgodba zase, tudi pričujoča, ki je bila zaradi epidemije še dodatno stresna. Za uspeh je bila potrebna tudi precejšna mera sreče, še zlasti v 1. B ligi, iz katere na finalni turnir vodi le eno mesto. Zahvaljujem se vsem trenerjem, ki so bili pripravljeni prestavljati termine tekem tako, da smo poskušali samo tekmovanje, kljub epidemiji, narediti čim bolj regularno. Zahvala pa gre tudi članskemu trenerju GGD Šenčur Miljanu Pavkoviču, ki je s prilagajanjem in s svojo strokovnostjo v veliki meri pripomogel, da smo tu, kjer smo. Z uvrstitvijo na zaključni turnir smo izpolnili osnovni cilj sezone, čeprav smo zaradi poraza v kvalifikacijah na začetku sezone morali za to prehoditi težjo pot. V četrtfinalu nas čaka ekipa Helios Suns iz Domžal, ki ni po naključju osvojila prvo mesto v 1. A ligi po rednem delu sezone. Prepuščamo jim vlogo favorita, naša prednost pa je prav tem, da nismo favoriti. Borili se bomo do zadnjega sodniškega žvižga, naša koža pa zagotovo ne bo poceni. Vsem ekipam želim športen boj in naj zmaga najboljši

 Tekme na štiridnevnem turnirju bodo potekale po naslednjem razporedu:

 

ČETRTFINALE - četrtek, 21. 4. 2022, ŠD Gorenja vas

ob 18:00: Helios Suns A : GGD Šenčur - SPLETNI PRENOS

ob 20:30: LTH Castings : Podčetrtek - SPLETNI PRENOS

 

ČETRTFINALE - petek, 22. 4. 2022, ŠD Poden

ob 18:00: Cedevita Olimpija : Slovan A - SPLETNI PRENOS

ob 20:30: ECE Triglav : Krka - SPLETNI PRENOS

 

POLFINALE - sobota, 23. 4. 2022, ŠD Poden

ob 15:00: par 1: LTH Castings / Podčetrtek : Cedevita Olimpija / Slovan A - SPLETNI PRENOS

ob 17:30: par 2: Helios Suns A / GGD Šenčur : ECE Triglav / Krka - SPLETNI PRENOS

 

FINALE IN TEKMA ZA 3. MESTO - nedelja, 24. 4. 2022, ŠD Poden

ob 17:30: poraženec par 1 : poraženec par 2 - SPLETNI PRENOS

ob 20:00: zmagovalec par 1 : zmagovalec par 2 - PRENOS NA SPORTKLUBU

Po zadnji tekmi sledi zaključek tekmovanja s podelitvijo nagrad in priznanj.


Vse novice / članki