Mladinci na zgodovinskem zaključnem turnirju osmerice

Letošnja sezona je v vsakem primeru v prid mladim košarkarjem, ki so lani igrali mladinsko ligo, saj je prav zaradi oslabljene covid sezone, tudi v letošnji dovoljeno nastopati igralcem letnika 2002 in mlajšim. Mladinska selekcija Gorenjske gradbene družbe Šenčur, ki jo vodi Simon Kuhar, je malce klecnila v začetku sezone proti Krškemu, potem pa se je začela sijajna pot navzgor. V celotni sezoni 1.b lige so mladinci zmagali na kar 17 tekmah in le enkrat, v Ajdovščini, izgubili. Po gladkem prvem mestu in po zadnjih štirih zmagah v mesecu marcu, proti Vrhniki, Jančam, Grosuplju in Tolminu, si je četica trenerja Kuharja izborila dodatno kvalifikacijsko tekmo za nastop na zaključnem turnirju državnega prvenstva U19, na katerem nastopa osem najboljših ekip v sezoni. 

V dodatni kvalifikacijski tekmi, na turnirju štirih ekip na Vrhniki, je GGD Šenčur že po polčasu rešil vprašanje zmagovalca proti ekipi VBO Ljubljana. Za končno zmago 84:69 so bili najbolj razpoloženi Vojin Ivković (29 točk +9 skokov + 7 asistenc), Alen  Malovčič (27 točk + 18 skokov) in Srdjan Tešić (11 točk + 8 skokov).

Uvrstitev na zaključni osmerice najboljših ekip je največji uspeh mladinske ekipe GGD Šenčur v zgodovini. V četrtfinalu bo nasprotnik ekipa Helios Suns, lanskoletna nosilka bronaste medalje. Zaključni turnir bo od 21. do 24. aprila, lokacija pa bo znana kasneje. Poleg GGD Šenčur si je mesto na zaključnem turnirju priigral še Podčetrtek, neposredno pa so bile uvrščene še naslednje ekipe: Helios Suns, LTH Castings, Cedevita Olimpija, ECE Triglav, Krka in Slovan A.


Vse novice / članki