NA KLOP ŠENČURJA SE VRAČA GREGOR VODENIK

Člansko ekipo Šenčurja bo do konca letošnje sezone vodil Gregor Vodenik, sicer tudi selektor slovenskih reprezentantov v košarki na vozičkih. Zanimivo, da je Vodenik pred dvema letoma že deloval v Šenčurju kot pomočnik Igorju Kešlju, a ga je v članski ekipi zamenjal Ernest novak. Ta teden pa se je na mestu glavnega trenerja zgodila enaka sprememba a v obratnem razmerju, Vodenik je zamenjal Novaka.

Gregor Vodenik je bil v mladih letih atlet, na fakulteti za šport pa se je zapisal košarki, kjer je bil tudi demonstrator pri predmetu Teorija in metodika košarke. Postal je profesor športne vzgoje, v Sevnici pa še danes deluje športno društvo, katerega ustanovitelj je sam, z namenom omogočiti sevniškim otrokom in mladini treninge košarke.  

Po zaključku študija je bil Vodenik vodja košarkarske šole Sevnica, od leta 2008 do 2013 pa je deloval v Geoplinu Slovanu, kjer se je učil pri Gašperju Okornu in Miru Aliloviču. Leta 2014 je prevzel reprezentanco v košarki na vozičkih, lansko sezono pa je postal vodja mlajših selekcij pri KK Lastovka. 


Vse novice / članki