Na mladinskem F8 Helios boljši od mladincev GGD Šenčurja

Premierni nastop katerekoli mlajše selekcije Gorenjske gradbene družbe Šenčur na zaključnem državnem prvenstvu se je končal že v prvem nastopu, v četrtfinalu mladinske kategorije. Nasproti GGD Šenčurju je stala ekipa Helios Suns, ki je pred turnirjem veljala za prvega favorita, saj so Domžalčani osvojili prvo mesto po ligaškem delu tekmovanja košarkarjev letnika 2002 ali mlajših, med tem ko se je GGD Šenčur na F8 prebil prek 1.b lige.

V četrtfinalu, ki je bilo v Gorenji vasi, naslednje tekme pa bodo v Škofji Loki, je bilo precej izenačeno v uvodnih desetih minutah. Alen Malovčič in Vojin Ivković sta bila razpoložena in Helios je po prvi četrtini vodil le s 17:15. Ko je energija prišla še do Srdjana Tešića, ki je v začetku druge četrtine zadel devet točk, je ob pomoči Malovčiča, Šenčur povedel za pet točk. Do polčasa si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti, na odmoru pa je semafor kazal 34:34. Po premoru pa se je na parketu žal znašla le ekipa Heliosa, ki je v slabih petih minutah naredila delni izid 14:0 in sodeč po nadaljevanju je bila tekma bolj kot ne odločena. Kmalu po začetku zadnje četrtine je Helios povedel za več kot 20 točk in mladinci GGD Šenčurja so uvideli, da do presenečenja ne bo prišlo. Na koncu se je ekipa iz Domžal z zmago s 83:66 zasluženo uvrstila v polfinale. Zadnja četrtina se je celo končala z izenačenih 20:20. Hiter pogled niti ne daje videza o gladki zmagi Heliosa, saj so Domžalčani dobili prvo četrtino za dve točki, GGD Šenčur je z enako mero vrnil v drugi četrtini, zadnja pa je bila izenačena. Vendarle pa je bil usodni tretji del tekme, ki se je z 29:12 končal v prid Heliosu. Slednji je imel kar 14 skokov več in šest izgubljenih žog manj. Izkoristek meta iz igre je bil celo na strani GGD Šenčurja, ki ja zadel tudi dve trojki več od Heliosa (10/8).  

Zaključni turnir U19 SEZONE 2021/22, četrtfinale:

HELIOS SUNS – GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 83:66  (17:15, 17:19, 29:12, 20:20) Točke: Zulič 24 (5 trojk),  Mirtič 21…; Malovčič 22, Ivković 18, Tešić 12, Žepič 8, Ahačič 6

STATISTIKA


Vse novice / članki