NA POLZELI NI ŠLO

Polzelani so dobremu domačemu izkupičku, pred tem so imeli v domači dvorani tri zmage in poraz, dodali novo zmago. Tokrat so bili večino tekme precej boljši tekmec od Šenčurja, ki je na petem gostovanju v sedmih krogih po dveh zaporednih zmagah doživel četrti poraz v sezoni.

Hopsi so namero po zmagi pokazali že v prvi četrtini, ko so si priigrali tudi 16 točk prednosti (27:11). Tudi v drugi četrtini so prednjačili Polzelani, Šenčur je sicer nekajkrat prišel pod deset točk zaostanka, a je končnica znova pripadla gostiteljem, ki so si tako pred polčasom priigrali 15 točk naskoka.

V tretji četrtini se je prepad med ekipama le še povečal, ko je Simo Atanacković v 26. minuti zadel svojo 19. in 20. točko, je bila tudi razlika med moštvoma 20 točk (68:48). V 27. minuti je prednost znašala že 21 točk. V zadnji četrtini so košarkarji iz Šenčurja uprizorili še en "protinapad" in razliko zmanjšali na "zgolj" devet točk (74:65 v 31. minuti). Hopsi pa so se kmalu zbrali in nato tekmo zanesljivo pripeljali do zanje srečnega konca.

Pri domačih sta bila posebej razpoloženi Atanacković s 24 točkami in sedmimi skoki (indeks 30) in Donovon Matthew Jack z 22 točkami. Pri Šenčurju se je s 17 točkami najbolj izkazal kapetan Smiljan Pavić.

Člani Šenčurja bodo naslednje štiri tekme igral doma, in sicer proti Šentjurju, Sixt Primorski, Iliriji in Krki.

 Izjavi trenerjev po tekmi:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:

"Ključ današnje zelo pomembne zmage je bila agresivna obrambo po celem igrišču, odličen met za tri točke, borbenost in dober skok. Seveda ne morem mimo naših zvestih navijačev, ki so nam dali dodatno energijo. Verjamem da so bili gledalci zadovoljni s prikazano igro in upam da bo tako tudi v nadaljevanju sezone."

Rade Mijanović, trener Šenčurja:

"Zaslužena zmaga Hopsov. Mi smo želeli tekmo dobiti z napadom in tako na gostovanjih ne gre. Morali bi igrati veliko bolj čvrsto v obrambi in v skoku."

 

HOPSI POLZELA : ŠENČUR GGD 99:76 (28:16, 28:25, 18:21, 25:14) 

STATISTIKA 

Atanacković (7 skokov) 24, Jack 22, Burgett (9 skokov) 16, Benson (15 asistenc) 13; Pavić 17, Popadić 12, Sejfić 11


Vse novice / članki