NA PRVEM GOSTOVANJU OSTALI PRAZNIH ROK

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so bili blizu presenečenja v Domžalah, a so v zadnjih treh minutah zapravili lepo priložnost, da iz Domžal odnesejo zmago.

Ekipi, ki po predvidevanjih sodita v zgornjo polovico nastopajočih v 1. SKL, se pravi da se bosta potegovali za uvrstitev v ligo za prvaka oziroma med prvih pet ekip, sta prikazali zanimivo in izenačeno predstavo. Izkušeni Šenčurjani so bili dlje časa v vodstvu, pred zadnjo četrtino z 48:40, mladi domačini pa so jih z agresivno in borbeno igro najprej ujeli (51:50), nato pa s pametnim zaključkom tekme tudi premagali. Zadnji žebelj v krsto GGD Šenčurja je zabil Davor Konjević z njegovo edino trojko v desetih poskusih, 43 sekund pred koncem za 63:57.

Pri Domžalčanih je izstopal 22-letni hrvaški organizator igre Krešimir Radovčić, ki je dosegel 20 točk. Pri Šenčurju se je med strelce vpisalo vseh deset igralcev, ki so stopili na parket, največ točk - 9 - pa sta dosegla Dino Murić in Veljko Brkić.

V drugem krogu bo Šenčur, v petek 11. oktobra gostoval v Laškem pri Zlatorogu.

HELIOS SUNS : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 66:57 (15:16, 13:13, 12:19, 26:9)

CELOTNA STATISTIKA

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:

"Za pričakovati je bilo takšno tekmo saj je Šenčur izkušena ekipa, ki na trenutke igra zelo fizično. Mi smo bili na to pripravljeni, mogoče smo v prvem delu želeli preveč napadati njihove slabosti namesto da bi naša igra stekla kot mora. V drugem delu smo bili bolj samozavestni, zadeli mete za tri, kar je na koncu tudi odločilo tekmo v našo korist."

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur:

"Pričakovano težka in čvrsta tekma od začetka do konca. Mi smo dobro igrali prvih trideset minut, potem pa smo naredili preveč napak tako v napadu, kot v obrambi, kar nas je stalo zmage. Povsem zaslužena in pomembna zmaga Heliosa v prvem kolu."

Vse novice / članki