Nepotreben poraz doma proti Podčetrtku

V drugem delu prvenstva še neporaženi Gorenjci so imeli v dvoboju z ekipo iz Podčetrtka priložnost, da se na vrhu prvenstvene razpredelnice izenačijo z Domžalčani. Na drugi strani pa je Terme Olimia Podčetrtek lovil svojo prvo zmago v nadaljevanju in uspešnejši so bili gostje. Uvod v tekmo je bil presenečenje, saj so gostje povedli kar z 9:0, kasneje pa s 24:9 in nekoliko razglašena domača zasedba ni našla načina, da se približa razpoloženi četi iz Podčetrtka. Gorenjci so resda začeli zadevati, a ritma niso zdržali in tudi v tretji četrtini so še vedno zaostajali deset točk (39:49). Zaključek tretjega dela pa je nakazal, da domači niso vrgli puške v koruzo. Ramo Rizvić je tik pred koncem tega dela Šenčurjane približal na 56:57 in ekipi sta v zadnji del krenili praktično poravnani. A gostitelji na koncu niso uspeli preobrniti rezultata. Sredi zadnje četrtine je ekipa iz Podčetrtka, ki se je zanašala praktično le na prvo udarno peterko, spet povedla za deset točk (64:74) in ko je Nedžad Muratović temu dodal še en koš, dvomov o zmagovalcu dvoboja ni bilo več.

V domači vrsti je tokrat izstopal Nejc Martinčič s 25 točkami in kar sedmimi zadetimi meti za tri točke. Pri gostih je Sandi Čebular dosegel 26 točk, Muratović jih je dodal 20.

V sredo, 29.3. Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur čaka gostovanje v Ljubljani pri Iliriji,

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Zelo slabo smo začeli tekmo in tako dovolili igralcem Podčetrtka, da se razigrajo. Nismo bili dovolj dobri, da bi našli več rešitev za zmago. Moramo čim prej okrevati po porazu. Veliko smo imeli težav s poškodbami in upam, da bo do naslednje tekme zdravstveni karton bistveno boljši

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : TERME OLIMIA PODČETRTEK 73:83 (16:24, 19:20, 21:13, 17:26)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 5 (1:1), Ožegović, Rojc 10 (1:1), Murić 6, R. Rizvić 16 (4:4), Tešić 3, Martinčič 25, Malovčič, Ahmedović 8, Ivković, Daneu, Bajazet.

Terme Olimia Podčetrtek: Strnad, Williams 10, Čebular 26 (2:9), Atanacković 14 (6:6), Vasilić 4, Muratović 20 (2:2), Cerkovnik 7 (5:6), Bizjak, F. Škorjanc, Švigelj, Kitak, G. Škorjanc.

CELOTNA STATISTIKA


Vse novice / članki