NEPOTREBEN PORAZ ŠENČURJA

Šenčur Gorenjska gradbena družba je zapravil prvo zaključno žogico za obstanek v Ligi Nova KBM. V gorenjskem derbiju je drugič v tej sezoni klonil proti bodočemu drugoligašu LTH Castings, ki je odigral eno boljših tekem v sezoni in tako prišel do šeste zmage.

Tri kroge pred koncem tekmovanja ima Šenčur tri zmage prednosti pred Termami Olimie, ki imajo zaenkrat boljši medsebojni izkupiček in bodo v zadnjem krogu 29. aprila gostovale na Gorenjskem.

Škofjeločani so v odločilnih trenutkih ohranil mirno kri s črte prostih metov in s koši Sandija Grubeliča in Harisa Čučoviča prišli do nepričakovanega uspeha, saj se je med strelce vpisalo šest igralcev, pet od njim pa je imelo dvomestne številke. Na drugi strani je izstopal le 37-letni Smiljan Pavić, ki je dosegel osebni rekord v tej sezoni (28 točk) in najvišji statistični indeks v Ligi Nova KBM 2016/17 - 40. Pavić je ob 28 točkah (met iz igre 10:13) zbral še 7 skokov in 6 podaj, s čimer je v statističnem indeksu za eno točko presegel dosežek Devina Oliverja (Union Olimpija) izpred treh tednov.

Do konca sezone imajo ekipe v ligi za obstanek še tri tekme.  Šenčur GGD bo še dvakrat gostoval, in sicer v Kopru in Šentjurju, ter tekmovanje končal doma proti Podčetrtku.

ŠENČUR GGD : LTH CASTINGS 77:80 (21:20, 20:17, 24:20, 12:23)

Pavić 28 (7 skokov, 6 podaj), Pajić 13, Rebec (5 skokov, 5 podaj) in Jeršin (8 skokov) po 9; Grum 17, Sajevic 16 (6 podaj), Bošnjak (5 skokov) in Stopar (5 skokov) po 12.

STATISTIKA

Gregor Vodenik, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Odgovornost za poraz je na meni, s posledicami pa se bomo morali spopasti skupaj."

Rade Mijanović, trener LTH Castings:

"Najprej čestitke mojim fantom za zasluženo zmago. Res so nekaj posebnega, celo sezono močno trenirajo in se borijo kot levi. Tudi po porazih stoje prenašajo žaljivke o odrti koži. Vendar je po vsaki tekmi naša koža debelejša in trdnejša. Hvala tudi ekipi Šenčurja za pošteno borbo."


Vse novice / članki