V ŠENČURJU OSTALI BREZ GORJANCA, A BODO VSEENO BRANILI LANSKI ČETRTFINALE

Nekaj dni pred prvo tekmo v novi sezoni prve slovenske lige, lige Nova KBM, je celoten ustroj, način dela, člansko ekipo in klubske načrte predstavil košarkarski klub Šenčur Gorenjska gradbena družba. 

Lanska sezona je bila za enega najmanjših krajev, ki ima košarkarskega prvoligaša, zgodovinsko uspešna, saj so Šenčurjani šele po ogorčenem boju v četrtfinalu izgubili proti Krki. Letos Šenčurjevi košarkarji še tretjič zapored vstopajo v elitno druščino slovenskih klubov, lanski rezultat pa za zapuščino pušča večjo odgovornost. Janko Sekne, predsednik KK Šenčur GGD: »Prihodnje leto bomo praznovali 40 let šenčurske košarke in zato je naša dolžnost, da se letos potrudimo še bolj. Zahvaljujoč občini Šenčur imamo odlične pogoje za delo in vsako leto več otrok v košarkarski šoli Romana Horvata. Večina ljudi v klubu sodeluje prostovoljno; torej nismo profesionalni klub, zato se nam včasih lahko tudi kaj zalomi. Imamo radi košarko in za njo živimo. Zavedamo pa se, da je članska ekipa ogledalo kluba.« Podporo klubu je izrazil tudi župan občine Šenčur, Ciril Kozjek: »Vesel sem, da je košarka ujela veliko mladih, tudi v podružničnih šolah. KK Šenčur želim veliko uspeha in upam, da bodo celo presegli lanski rezultat. Občina rada pomaga športnim dejavnostim, upam, da se bo tudi proračun za pomoč klubom povečal.«.

V neposredno kadrovanje članske ekipe in vzdrževanje finančne stabilnosti je močno vpet direktor kluba Aleš Puhar, ki je med drugim navedel nekaj pol prikritih košarkarskih zgodb: »Z občino res dobro sodelujemo, kot tudi z glavnim pokroviteljem Gorenjsko gradbeno družbo. Naš glavni adut je prostovoljni čas klubskih sodelavcev in spodbuda, ki jo otrokom dajejo starši. Za dobro delo smo bili nagrajeni pred dvema letoma, ko je KZS razglasila našo košarkarsko šolo za šolo z največjim napredkom. Lani smo se razšli s trenerjem Igorjem Kešljem, ki nas je pripeljal v prvo ligo. Zdaj je trener v Unionu Olimpiji in mu želim vse najlepše. Ekipo je prevzel Ernest Novak in bil lani uspešen. Letos pa smo ekipo pomladili, saj so od lani ostali le štirje igralci. Naš trener zaupa mladim igralcem. Lani je bil klubski proračun 240 tisoč€, letos bo nekoliko manjši.« Ob glavnem trenerju veliko dela opravijo tudi Bogdan Perdan in Boštjan Okorn, Marko Roner kot maser ter seveda legenda slovenske košarke Roman Horvat. Šenčur je nanizal kar nekaj zmag v pripravljalnem obdobju, a je zaradi poškodb slika vrednosti ekipe morda malce zamegljena, še posebej napeto pa je postalo, ko se je 214 cm visoki Urban Gorjanc, po mesecu treniranja v Šenčurju, moral vrniti v domžalski Helios: »Urban Gorjanc je prišel k nam, da bi igral za Šenčur. Imel je pogodbo, ki pa ni bila ovrednotena. Podobno kot v trgovini, ko želiš kupiti izdelek, a je brez cene. Žal se je izkazalo, da je Šenčur »majhen« klub in KZS je odločila, da se mora Gorjanc vrniti v Helios, pa čeprav tam nanj niso računali. Težave nam je KZS nakopala tudi zaradi našega igralca, še enega Urbana, tokrat Omana. Slednji je naš igralec, a je KZS dovolila, da igra v Domžalah. Sodbo smo predali FIBI in čakamo na odločitev. Situacija ni v ponos, ne KZS in ne aktualnem prvaku Heliosu. Občutek imamo, da smo premajhen klub, ki nima enakih pogojev za sodelovanje v prvi slovenski ligi«, je jezno, a premišljeno o zakulisnih temah govoril Puhar.

Relativno uspešne priprave so za člansko ekipo, nad katero bdi, nekdaj odlični branilec, Ernest Novak, ki z mlado ekipo želi gojiti hitro košarko: »Letošnji novinci so kakovostni, ekipa pa bo srčna in borbena. Od nas se pričakuje, da naredimo korak naprej. To bo težko, a ni nemogoče. V Šenčur prihajata tudi Krka in Union Olimpija. Verjemite, marsikoga lahko presenetimo. Po nepričakovanem odhodu Gorjanca, imamo težave na igralnem mestu centra. To moramo rešiti

Tudi letos bo kapetan Štefan Kosec, ob njegovi odsotnosti pa bo podaljšana trenerjeva roka, lani MVP rednega dela prvenstva, 36 letni Smiljan Pavič: »Hvala KK Šenčur GGD za zaupanje. Pri teh letih ni prav veliko igralcev v prvi ligi. Z mlajšo ekipo kot je bila lanska, bomo poskušali narediti veliki met. Za Urbana Gorjanca pa mi je žal. Res mi je prirasel k srcu. V Domžalah so se mu odpovedali, a se je moral vrniti. Želim mu vse najlepše, a menim, da bi mu bilo v Šenčurju bolje.« 

So pa Šenčurjev ponos navijači, še posebej glavni bobnar Edo Golob, ki je nepogrešljiv del gorenjskih tekem in tudi tekem slovenske reprezentance. Letos bodo na tribunah v športni dvorani Šenčur kar štirje bobni, na parketu pa vedno energična maskota KK Šenčur GGD, Krompirko.

Članska ekipa KK Šenčur GGD za sezono 2016/17:

Branilci

Anthony Collins Deray (ZDA), 178cm, 1992

Boris Jeršin (SLO), 183cm, 1985

Nejc Martinčič (SLO), 182cm, 1997

Jan Novak (SLO), 192cm, 1995

Stefan Tovilovič (SLO), 186cm, 1999

David Babič (SLO), 185cm, 1999

Krila:

Jan Rizman (SLO), 200cm, 1994

Nikola Stanojević (SRB), 203cm, 1990

Marko Pajič (SLO), 204cm, 1992

Štefan Kosec (SLO), 200cm, 1983

Andraž Cuderman (SLO), 194cm, 1998

Centri:

Smiljan Pavič (SLO), 210cm, 1980

 

GALERIJA SLIK

Vse novice / članki