ODLIČNA TEKMA IN ZELO POMEMBNA ZMAGA ŠENČURJA V NOVEM MESTU

Novomeščani so v prvi tekmi 16. kroga Lige Nova KBM pred domačimi gledalci gostili ekipo Šenčurja Gorenjske gradbene družbe. Uvod v tekmo je pripadel domačim, ki so hitro povedli z delnim izidom 12:4. Šenčurjani so nato z odlično ekipno igro že pred koncem prve četrtine gostitelje ujeli in do polčasa prednost tudi povečali. V začetku tretje četrtine so Marko Popadić, Ramo Rizvić in Dino Murić še naprej zanesljivo igrali v napadu in polnili koš Krke. Razlika je narasla celo na 16 točk prednosti za Gorenjce, a se Krka vseeno še ni predala. V zadnji četrtini so domači prišli le na dve točki zaostanka, a se v nasprotju z željami domačih navijačev tekma ni obrnila v prid Krki. Predvsem Murić in Popadić sta bila najbolj zaslužna za izid 59:69 in nekaj kasneje za 71:80. Krka se je nato še enkrat približala na štiri točke, zmagovalca pa je odločil Popadić, ki je najprej zadel trojko, nato pa 39 sekund pred koncem še prosta meta za vodstvo Šenčurja z devetimi točkami.

Najučinkovitejši pri Krki je bil s 15 točkami Cinac, za Šenčur jih je Popadić dosegel 22, Rizvić 21 in Murić 18, ki je temu dodal še 10 skokov.

Šenčur bo konec tedna, 9. februarja doma gostil Hopse.

KRKA : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 77:85 ( 17:16, 14:26, 20:21, 26:22 )

Cinac 15, Lalić in Mavra 12 (7 podaj); Popadić 22 (7 podaj), Rizvić 21 (6 podaj in 6 skokov), Murić 18 (10 skokov)

STATISTIKA

Izjavi trenerjev po tekmi

Simon Petrov, trener Krke: 

‘’Čestitke Šenčurju za zasluženo zmago. Bili so dovolj suvereni, mi pa nismo bili pravi.’’

Konstantin Subotić, trener Šenčurja: 

‘’Zavedali smo se, da gre za težko gostovanje in, da je Krka zelo dobro moštvo. Od pete minut dalje, ko smo prebili začetno tremo, smo dobro nadzirali žogo, kar je bil tudi glavni cilj pred tekmo. Prikazali smo veliko odločnosti, zmaga pa je nagrada za moštveno igro. Čestitke mojim fantom in gremo naprej.’’


Vse novice / članki