OMEJITVE ZAENKRAT LE ZA REKREATIVNE ŠPORTNIKE

Nove omejitve, ki jih je sprejela vlada ob naraščanju števila okužb z novim koronavirusom v državi, ne bodo vplivale na opravljanje športne dejavnosti v Sloveniji za registrirane športnike, je na današnji novinarski konferenci potrdila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

Za tekmovalce "vse ostaja tako, kot do zdaj, ob upoštevanju smernic Nacionalnega inštituta za javno zdravje," je pojasnila ministrica in dodala: "Edino, kar se spreminja, je vezano na organizirano rekreativno skupinsko vadbo.

Kriterij za ločevanje športnih dejavnosti, ki spadajo pod nove omejitve, je registriranost udeležencev. V Sloveniji je po javno dostopnih podatkih okoli 36.000 registriranih športnikov vseh starostnih kategorij, ki jih prijavljajo športne zveze.

Košarkarska zveza Slovenije lastnike in upravljalce telovadnic ter športnih dvoran naproša, da upoštevajo skupni poziv štirih slovenskih zvez v ekipnih športnih (KOŠARKA, NOGOMET, ROKOMET in ODBOJKA) in telovadnic oziroma dvoran na zapirajo.

Danes, 15. oktobra 2020 je občina Šenčur že izdala odredbo, ki se glasi:

ODREDA O PREPOVEDI UPORABE ZAPRTIH ŠPORTNIH, KULTURNIH IN DRUGIH JAVNIH OBJEKTOV OZIROMA POVRŠIN

o prepovedi uporabe zaprtih športnih, kulturnih in drugih javnih objektov oziroma površin.

S to odredbo se, zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), prepove zbiranje in zadrževanje ljudi v naslednjih javnih objektih v občini Šenčur:

- Kulturni objekti: Dom krajanov Šenčur, Kulturni dom Visoko, Dom vaščanov Voglje, Kulturni dom Trboje, Muzej Občine Šenčur, Vaško-gasilski dom Hotemaže;

- Športni objekti: Športna dvorana Šenčur, Večnamenska dvorana Voklo, objekti v okviru Športnega parka Šenčur, Športnega parka Visoko in Športnega parka Milje. Odredba ne velja za izvajanje športne dejavnosti Javnega zavoda OS Šenčur in treninge ter tekme društev in klubov, ki tekmujejo v tekmovalnih sistemih in svojo dejavnost izvajajo skladno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in panožnih zvez glede preprečitve širjenja COVID-19.

- Objekt Mrliške vežice Šenčur in Trboje: pogrebne svečanosti se opravijo pred mrliškimi vežicami, ob tern pa je potrebno smiselno upoštevati navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ta odredba se objavi na spletni strani Občine Šenčur in začne veljati 15. 10. 2020 od 00.00 uri dalje. Odredba velja do preklica.

 

Vse novice / članki