PO NOVEM LETU PRVI DOMAČI PORAZ ŠENČURJA

Košarkarji Zlatoroga so v Šenčurju upravičili vlogo favorita in prišli do dvanajste zmage v Ligi Nova KBM. Z njo so se učvrstili v krog glavnih kandidatov za prvih šest mest, ki vodijo v Ligo za prvaka, Šenčur Gorenjska gradbena družba na drugi strani pa tako ostaja s petimi zmagami na devetem mestu.

Laščani so zmagali precej težje, kot kaže končni rezultat. Resda so že v prvi četrtini vodili s petnajstimi točkami prednosti, a Šenčur je bil vseskozi nepopustljiv in se je dostojno upiral. Po prvi četrtini je Zlatorog vodil z 32:20, po polčasu le še s 47:40. Na začetku drugega polčasa je Smiljan Pavič dosegel pet zaporednih točk in domači so pošteno zapretili gostom iz Laškega. V 25. minuti sta za veselje domačih navijačev poskrbela Sedin Karavdič s trojko in Nejc Martinčič z dvojko in trojko, gostje pa so bili za trenutek stisnjeni v kot. Do konca 3. četrtine ja najprej zadel najboljši strelec tekme Igor Tratnik, s trojko Nejca Bariča pa so šli gostje v zadnjo četrtino s prednostjo petih točk. Ko bi marsikdo pričakoval popoln naval domačih, pa so ponovno prišle krizne minute v najbolj nepotrebnem trenutku, saj varovanci Ernesta Novaka od 31. do 35. minute niso zadeli koša, Zlatorog jih je dosegel osem in prednost je narasla na 13 točk. Kmalu zatem je bila prednost celo 18 – največ na tekmi in zmagovalec je bil odločen. Zadnjo četrtino so gostje dobili z 19:8. Gostje so imeli devet skokov več (29:38), imeli podoben met kot Šenčurjani, domači pa so dosegli celo tri podaje več. Še najbolj pa bode v oči podatek, da je Zlatorog sredi Šenčurja izvajal kar 22 prostih metov, domači v vsej tekmi le sedem. To pa je že vprašanje za koga drugega!?   

Šenčur bo v naslednjem krogu (27.1.) gostoval v Šentjurju pri Tajfunu.

 

ŠENČUR GGD : ZLATOROG LAŠKO 72:88 (20:32, 20:15, 24:22, 8:19)

Pavić 17, Karavdić 15, Collins (9 podaj) in Hadžifejzović (7 skokov) po 13; Tratnik 28 (5 skokov), Špan 22, Rizvić 19 (6 skokov, 5 podaj).

STATISTIKA

Ernest Novak, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Zlatorog je bil boljši."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"Tekma po pričakovanjih ni bila lahka, saj so Šenčurjani uigrana ekipa, ki na domačem igrišču igra dokaj dobro. Prvi polčas smo odigrali zadržano, nismo se znali sprostiti na obeh straneh igrišča. Naša obramba je bila v drugem polčasu za odtenek boljša kot v prvih 20 minutah, kar nam je v zadnji četrtini tudi prineslo nekoliko višjo prednost. Tekmo smo tako mirno pripeljali h koncu. Zmaga, s katero ostajamo na dobri poti pri borbi za uvrstitev v Ligo Nova KBM za prvaka, je v tem trenutku najbolj pomembna. Naše misli že usmerjamo na sredin preizkus, ko bo v Laškem gostovala Union Olimpija. "

 

FOTO GALERIJA

 

 

Vse novice / članki