POKAL SPAR: PRIZNANJE PAVIČU IN DOBER ODPOR GGD ŠENČURJA

Košarkarji Cedevite Olimpije so korak bliže končnemu cilju priti do konca letošnjega pokala Spar. V prvi četrtfinalni tekmi so na Gorenjskem s 85:77 premagali Gorenjsko gradbeno družbo  Šenčur in tako Gorenjcem pustili malo možnosti za preboj v polfinale 19. pokala Spar.

Uvod v obračun je bil slavnosten, saj se je vodstvo kluba, na čelu z direktorjem Alešom Puharjem, kot tudi igralci, v njihovem imenu Dino Murić, spomnilo, kdo je je največji modrec v prvi slovenski ligi. Seveda govorimo o okroglem rojstnem dnevu kapetana Smiljana Paviča, ki je praznoval 20 točk in 20 skokov. Najbolj izkušen košarkar v prvi ligi ima osem naslovov državnega prvaka, še danes pa je eden od najboljših skakalcev lige ABA. Tudi na teki proti Cedeviti Olimpiji je Pava pokazal svojo kakovost, saj je v 13-ih minutah dosegel osem točk.

V prvem polčasu tekme v Šenčurju si nobena od ekip ni priigrala občutnejše prednosti, kar je bil pri domačih, še posebej zaradi bolečega poraza nekaj dni prej na Polzeli, dober pokazatelj vrednosti in energije, med tem, ko ljubljanski trener Jurica Golemac ni skrival nezadovoljjstva nad potekmo tekme. Šenčur je po prvi četrtini vodil za točko (27:26), Cedevita Olimpija je točko obrnila sebi v prid do polčasa (47:48).

V začetku tretje četrtine so zaporedne koše dosegli Hopkins, Marinković in Edo Murić, Olimpija pa je prvič na tekmi povedla za sedem točk (47:54). Po minut odmora Šenčurjevi košarkarji niso reagirali ustrezno in po štirih točkah  Marinkovića in dveh Blažiča je bilo jasno, da ena od vodilnih ekip lige ABA želi tekmo zaključiti čim preje. Pred zadnjo četrtino je bil zaostanek domače ekipe devet točk (57:66). V zadnjem delu sta igro Šenčurja nosila Dino Murić in predvsem ostrostrelec Marko Popadić, ki je v tem delu zadel dve trojki. 40 sekund pred koncem tekme je bila prednost Olimpije šest točk (77:83), povsem dovolj, da so, tokrat boljši Ljubljančani, pošteno prišli do zmage na prvi od dveh tekem četrtfinala pokala Spar.

Pri GGD Šenčurju je Popadić dosegel 22 točk ob 73% metu iz igre, Dino Murić pa je prispeval 14 točk in 7 skokov. Pri Cedeviti Olimpiji, ki je bolje skakala (24:36) je ponovno blestel Jaka Blažič 25 točk, po 14 sta jih dodala še Edo Murić in Codi Miller-McIntyre.

Povratna tekma bo v četrtek, 13. februarja ob 19:30 v dvorani na Kodeljevem.

Pokal Spar, četrtfinale 1. tekma:

GGD ŠENČUR – CEDEVITA OLIMPIJA 

77:85 (27:26, 20:22, 10:18, 20:19)

Statistika


Vse novice / članki