POKAL SPAR: CEDEVITA OLIMPIJA TUDI V DRUGO BOLJŠA OD GGD ŠENČUR

Košarkarji Cedevite Olimpije so v povratni tekmi, ki je bila odigrana v dvorani Kodeljevo, tudi drugič boljši od Gorenjske gradbene družbe Šenčur. Za zmago s 93:83 sta pri domačih največ točk dosegla Ivan Marinković 18 in Mikael Hopkins 17. Čeprav so bili pri GGD Šenčurju trije zelo razpoloženi, pa je manjkal prispevek ostalih košarkarjev. Dino Murić, najboljši igralec rednega dela prve lige, je dosegel dvojni dvojček (20 točk in 12 skokov), po 19 sta dodala še Dražen Bunić (4 trojke) in Veljko Brkić.

Povratna tekma na Kodeljevem je bila zelo podobna prvi v Šenčurju. Do polčasa sta bili ekipi enakovredni, takoj v začetku tretje četrtine pa so Ljubljančani naredili razliko in z delnim rezultatom 20:4 praktično rešili vprašanje, ne samo o zmagovalcu, pač pa tudi potniku v polfinale pokala Spar. Ob koncu tega dela igre, po prostih metih Brkića, trojki Bubnića in prostih metih Murića, je Cedevita Olimpija vodila za šest (68:62), on koncu te četrtine je bila razlika osem (73:65). V zadnji četrtini se je razigral Marinković, ki je dosegel osem točk, kmalu zatem je štiri točke vezal Dominic Artis in tekma je bila odločena. V zadnjih minutah so priložnost dobili tudi mlajši košarkarji. Prav 18-letni Vojin Ivković je dosegel koš za končni rezultat tekme 93:83.

V polfinalu, ki bo na Kodeljevem, se bosta v soboto 15.02. ob 15:30 pomerila Koper Primorska in Helios Suns, ob 18:30 pa še Cedevita Olimpija in Krka. Veliki finale bo v nedeljo 16. februarja ob 18:45.

Povratna četrtfinalna tekma pokala Spar: 

CEDEVITA OLIMPIJA – GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR                                           

93:83 (24:17, 24:31, 25:17, 20:18)

STATISTIKA

Foto: Cedevita Olimpija

Vse novice / članki