CEDEVITA OLIMPIJA BOLJŠA V POLFINALU

V kultnem ljubljanskem Tivoliju sta se v drugi polfinalni tekmi Lige Nova KBM pomerili ekipi Cedevite Olimpije in Gorenjske gradbene družbe Šenčur. Gorenjci so se aktualnim prvakom dobro upirali v prvem polčasu, nato pa popustili in zmage z 91:70 ter preboja v finale so se veselili košarkarji Cedevite Olimpije. Marko Jeremić je bil z 22 točkami prvi strelec tekme, v zasedbi Gorenjske gradbene družbe Šenčur je bil s 15 točkami najboljši strelec Armin Hrštić.

Košarkarji Cedevite Olimpije so prvi finalisti Lige Nova KBM. Polfinalno serijo proti Gorenjski gradbeni družbi Šenčur so zaprli v dveh tekmah, v finalu na tri zmage pa se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med Krko in Helios Suns. Če bo Cedevita Olimpija osvojila svoj 20. naslov državnega prvaka bo zbirka domačih lovorik v sezoni 2022/23 popolna. Septembra so namreč osvojili superpokal, februarja pa pokal Spar.

Po zmagi v petek v Šenčurju z osmimi točkami razlike, je Cedevita Olimpija v Tivoliju zmagala bolj prepričljivo. Do polčasa je bil GGD Šenčur enakovreden tekmec, sijajen prvi polčas pa je odigral novinec v ligi Nova KBM Armin Hrštić, ki je dosegel vseh 15 točk, sedem jih je dodal še Gaber Ožegović. Ob polčasu so domači vodili z 49:44. V nadaljevanju je pri GGD Šenčur popustila zbranost, moči je zmanjkalo, domači pa so še malce dvignili ritem igre in že po treh četrtinah je bilo na semaforju 67:55. V zadnji četrtini prvi favorit za letošnji naslov državnega prvaka ni dal nikakršnih možnosti varovancem Miljana Pavkovića za morebitno presenečenje. Za končnih 91:70 sta bila pri Cedeviti Olimpiji najbolj zaslužna Marko Jeremić (22 točk) in Amar Alibegović (20), pri GGD Šenčur je Hrštić ostal pri 15 točkah, kapetan Dino Murić pa jih je, kot edini še dvomesten, dodal 12.

Miro  Alilović, trener Cedevite Olimpija: »Velika razlika je bila med prvim in drugim polčasom. V garderobi sem dvignil glas in reakcija je bila dobra. V obrambi smo bili osredotočeni in GGD Šenčur je dosegel le 26 točk. Cilj je zastavljen in zdaj nas čakajo še težje tekme.«

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Čestitke Cedeviti Olimpji, ki je bila v obeh tekmah boljša od nas. Na drugi tekmi smo bili dobri v prvem polčasu, v drugem nam je zmanjkalo moči, pa še Barič se je poškodoval, kar nam je povzročilo precejšnje težave, saj smo morali povsem spremeniti sistem igre. Olimpija je dvignila nivo obrambe in zasluženo zmagala. Čestitam mojim igralcem, ki so se trudili vso sezono. Le ta je bila uspešna in ponosen sem na njih. To je zgodovinska sezona za naš klub, saj smo se ponovno uvrstili v ABA 2 ligo in prvič v polfinale lige Nova KBM. To je nas odličen motiv za naslednjo sezono.«

2. POLFINALE:

CEDEVITA OLIMPIJA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 91:70 (27:25, 22:19, 18:11, 24:15)

Cedevita Olimpija: Rebec 2, Ferrell 8 (3:3), Jeremić 22 (5:5), Alibegović 20 (1:1), Murić 7 (4:4), Kosi 2 (2:2), Matković 11 (3:5), Omić 10 (4:7), Dragić 9.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Ožegovič 9 (3:4), Rojc 3 (3:4), Tešić 6, Murić 12 (1:2), Martinčič 3, Hrštić 15, Malovčič 7 (1:2), Rudovič 3 (1:3), Walford 2, Ahmedović 8 (2:2), Barič 2 (0:1).

CELOTNA STATISTIKA


Vse novice / članki