V POLFINALU PROTI CEDEVITI OLIMPIJI

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so si v treh četrtfinalnih tekmah proti Iliriji priigrali polfinale državnega prvenstva, kar je za šenčurski klub prvič v zgodovini. Če je bilo tekmovanje v pokalu Spar bolj uspešno (2023 in 2018), pa je kopica igralcev uvrstitev v polfinale državnega prvenstva čakala že nekaj časa.

Dino Murić, kapetan GGD Šenčur: »Veseli smo, da je prišlo do zgodovinske uvrstitve v polfinale. Lahko bi se tudi že v preteklosti, ampak nismo imeli športne sreče. Veselje je veliko, tako v trenerskem štabu, med igralci in v klubu. Za polfinalno serijo proti Cedeviti Olimpiji nimamo veliko časa za pripravo. Vemo, da gre za najboljšo ekipo v Sloveniji, z največ lovorikami. Mi pritiska ne čutimo, se pa želimo prikazati v najboljši luči. Zagotovo bomo dali vse od sebe in nudili najboljši možen odpor Olimpiji. To je polfinalna serija in tudi priložnost za nas, kar pomeni, da se splača maksimalno potruditi. Vabim vse navijače GGD Šenčur, da pridejo na tekmo, da nas pridejo podpreti in da skupaj uživamo v polfinalni seriji proti Cedeviti Olimpiji.« 

Članska ekipa je v letošnji sezoni naredila korak naprej, kar pomeni absolutno zadovoljstvo vseh, ki ustvarjajo v klubu. Letošnja sezona je prinesla prvi nastop v ABA 2 ligi, kjer je GGD Šenčur zabeležil štiri zmage, polfinale pokala Spar in zgodovinski polfinale državnega prvenstva – lige Nova KBM. 

Misli je strnil tudi športni direktor kluba, Aleš Puhar: »Po lanskem tretjem mestu, je bila pred nami nova sezona in glavni izziv, nastopanje v 2 ABA ligi, kar pomeni igranje na treh »frontah«. Videli smo, da nastopanje v treh tekmovanjih ni enostavno. Če se ozrem na ABA ligo, smo pustili dober vtis in če bi nekaj nesrečnih porazov pretvorili v zmage, bi bili celo v play offu. Lahko rečem, da smo zadovoljni. Dobro smo igrali tudi v pokalu Spar, kjer smo se v polfinalu dostojno upirali Cedeviti Olimpiji, ki je na koncu pokalno tekmovanje tudi zmagala. 

V državnem prvenstvu smo zaradi potovanj in zgoščenega urnika imeli nekaj padcev, ampak smo se v pomembnem delu sezone zbrali. Zasedli smo tretje mesto za vodilnima ekipama Krke in Heliosa, a bili čvrsto na tretjem mestu pred zasledovalci. V četrtfinalu smo dobili neugodno ekipo Ilirije. Ilirija je mlada ekipa in je v odlični formi. V treh tekmah smo si izborili polfinale, kar je zgodovinski uspeh za Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur. V serijo smo vstopili s precej težavami zaradi poškodb in zato je uspeh še toliko večji. Dobro smo nabrali moči po drugi slabši tekmi in kot rečeno, si izborili polfinale. Čestitke trenerju, štabu in igralcem. Že zdaj lahko rečem, da je sezona uspešna in smo zadovoljni.         

Kar pa se tiče polfinalne serije proti Cedeviti Olimpiji, pa lahko rečem, da to ni zgolj ena serija, kjer bomo le nastopili. V polfinalu ne bomo dvignili bele zastave. Moramo se predstaviti v najlepši luči in če bo možnost, bomo na kateri od tekem skušali presenetiti Cedevito Olimpijo.«

Prva polfinalna tekme bo v petek, 19. maja ob 18:30 v športni dvorani Šenčur, druga pa v nedeljo, 21. maja ob 19:30 v hali Tivoli. Morebitna tretja tekma bo ponovno v Šenčur, v torek, 23. maja ob 18:00.

Pred prvim soočenjem s Cedevito Olimpijo je svoje dodal tudi prvi mož šenčurske stroke, glavni trener članske ekipe, Miljan Pavković: »Cedevita Olimpija je vsekakor favorit v polfinalni seriji, kot tudi v boju za naslov prvaka. To je sijajna ekipa, ki je svojo kakovost pokazala tudi na pokalu Spar. V tistem polfinalu smo dobro igrali prvi polčas, v drugem pa nam je enostavno zmanjkalo moči. Časa za regeneracijo in pripravo nimamo, ampak vem, da bomo dali vse od sebe ter skušali odigrati najboljšo tekmo v sezoni. Vesel sem zaradi mojih igralcev, da smo se uvrstili v polfinale. Veliko je bilo žrtvovanja in ogromno dela vso sezono. To veliko pomeni klubu, našim pokroviteljem in navijačem. Izkoristil bi priložnost, da povabim vse privržence KK GGD Šenčur, da v petek pridejo na tekmo in nas podprejo v čim večjem številu. Bodimo skupaj del zgodovinske, polfinalne tekme proti Cedeviti Olimpiji.«

 

Fotografije s polfinala pokala Spar 2023

Vse novice / članki