POLNA DVORANA IN ZMAGA CEDEVITE OLIMPIJE

Na prvi polfinalni tekmi lige Nova KBM je GGD Šenčur gostil Cedevito Olimpijo. Ljubljančani so po izenačeni prvi četrtini vodili vso tekmo in na koncu zabeležili prvo zmago (64:72). Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so zadeli le štiri mete za tri točke, medtem ko so jih aktualni prvaki zadeli devet. V domači ekipi je 13 točk dosegel Dino Murić (8 skokov), pri gostih so jih po 12 prispevali Matic Rebec, Marko Jeremić in Zoran Dragić. Če poenostavimo: prva četrtina je bila izenačena, drugo in tretjo je bila boljša Cedevita Olimpija, zadnjo pa GGD Šenčur.

Za današnje gostitelje je bila že uvrstitev v polfinale izjemen dosežek, saj so tako daleč v državnem prvenstvu prišli prvič. Košarkarji Cedevite Olimpije so se domačemu tekmovanju pridružili v četrtfinalu, v tej sezoni pa lovijo tretji zaporedni naslov državnega prvaka. GGD Šenčur si je polfinale zagotovil z zmago v četrtfinalu proti Iliriji, Ljubljančani pa so po dveh tekmah ugnali Šentjur.

Na Gorenjskem je bila petkova tekma pravi košarkarski praznik, saj v letošnji sezoni športna dvorana še nikoli ni bila tako polna, med odmori pa so za dobro energijo poskrbele plesalke plesnega studia Impulz.

V prvi četrtini so Gorenjci še držali korak z ljubljansko zasedbo, ta je pred odločilnimi tekmami do konca sezone zaradi poškodbe gležnja na tekmi z FMP izgubila Josha Adamsa, že do polčasa pa so si igralci Cedevite Olimpije priigrali prednost 9 točk. V tretji četrtini so se  košarkarji iz Šenčurja približali 42:44 v 23. minuti, a so še pred koncem te četrtine Ljubljančani povedli za več kot deset točk. V zadnji četrtini so domači pritisnili na plin, a se kaj več kot na razliko osmih točk niso uspeli približati favorizirani ekipi iz Ljubljane.

Pri GGD Šenčur je Dino Murić končal pri 13 točkah, do dvojnega dvojčka sta mu zmanjkala dva skoka, 11 točk pa jih je dodal Emir Ahmedović. Pri ljubljanski zasedbi pa so imeli tri strelce s po 12 točkami (Marko Jeremić, Zoran Dragić in Matic Rebec), Alen Omić pa je šestim točkam dodal 12 skokov.

Druga polfinalna tekma bo v nedeljo, 21. maja ob 19:30 v dvorani Tivoli. Morebitna tretja pa v sredo, 23. maja.

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : CEDEVITA OLIMPIJA 64:72 (16:16, 17:26, 17:19, 14:11)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Ožegovič 3 (1:1), Rojc 7 (2:2), D. Murić 13 (1:1), Rudovič 4, Ahmedović 11 (1:1), Martinčič 5 (2:2), Hrštić 3, Malovčič 7 (1:2), Walford 4, Barič 7.

Cedevita Olimpija: Ferrell 9, Jeremić 12 (3:4), E. Murić 2, Omić 6, Dragić 12 (3:6), Rebec 12 (3:3), Radovič 2, Alibegović 11 (2:2), Matković 6 (2:2).

CELOTNA STATISTIKA

Foto: Darko Jerše


Vse novice / članki