POMEMBNA TEKMA V ŠENČURJU

Sobota, 11. februar, ob 19.00, 18. Krog lige Nova KBM:

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : TERME OLIMIA PODČETRTEK

V Šenčurju bo na sporedu Tekma kroga lige Nova KBM. Gre za dvoboj ekip, ki se nahajata na sredini spodnjega dela lestvice. V dosedanjem delu sezone so bili bolj uspešni Šenčurjani, ki so zbrali šest zmag, Podčetrtčani pa so do para točk prišli na treh tekmah. V preteklem krogu sta obe ekipi izgubili - Terme Olimia na domači tekmi proti Zlatorogu (83:64), Šenčur pa na gostovanju pri Unionu Olimpiji (96:92). Na prvem medsebojnem srečanju med Podčetrtkom in Šenčurjem so bili boljši Gorenjci (69:65).

Najboljši strelec zasedbe Šenčurja je Smiljan Pavić (11,6), pri Podčetrtčanih pa je prvo ime ekipe Anže Cerkovnik, ki je prvi strelec (12,5) in skakalec (6,8) ekipe. Najboljši podajalec Šenčurja je Anthony Collins (4,6), pri gostih pa Rene Žvan (3,4). Šenčurjevi košarkaraji dosegajo v povprečju 74,2 točke na tekmo, Podčetrkovi pa 70,1 točke. Nekoliko boljši so v skokih Štajerci (33,4 : 35,5), v podajah pa varovanci Ernesta Novaka (17,5 : 13,9).

Strelci:

Šenčur GGD

S. Pavič 11,6

A. Collins 11,2

S. Hadžifejzović 10,8

M. Pajič 10,4

Terme Olimia Podčetrtek

A. Cerkovnik 12,5

N. Strnad 11,9

M. Julevič 11,4

J. Štruc 10,4

 
Na tej tekmi se med polčasom obeta tudi zabavna nagradna igra, ki jo KZS pripravlja v sodelovanju z generalnim sponzorjem lige, banko Nova KBM. Tovrstne aktivnosti potekajo na eni tekmi vsakega kola do konca rednega dela, ta tekma pa je poimenovana tudi z nazivom Tekma kola. 
 
Izjavi trenerjev pred tekmo:
 
Ernest Novak, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
"Pred nami je pomembna domača tekma, ki jo bo potrebno odigrati maksimalno zavzeto in skoncentrirano."
 
Andrej Žakelj, trener Term Olimia Podčetrtka:
"To bo pomembno srečanje za obe ekipi, tako da lepe košarke ne gre pričakovati. Pričakujem borbeno in trdo srečanje. Verjamem, da bomo dobro pripravljeni na nasprotnika in v kolikor se bomo držali dogovorov ter se borili, lahko pričakujemo ugoden izid."
 

Vse novice / članki