POMEBNA ZMAGA PROTI HOPSOM

Hopsi so prišli v osrčje Gorenjske s tremi zaporednimi zmagami, zato je bilo še pred tekmo zaznati spoštljiv odnos obeh taborov. V enem in drugem so želeli zmago, a napovedoval je ni nihče.

V izenačeni tekmi si nobena od ekip vnaprej ni uspela priboriti zanesljivo prednost, ali to vsaj ohraniti do zaključka tekme. Obe moštvi sta bili izenačeni, se pogosto menjavali v vodstvu, a tudi nekoliko večje prednosti, domača ekipa jo je imela pri 60:51, gostje pa pri 46:36, nista znali zadržati. Tako so bili tudi Hopsi v igri za zmago, toda v zadnji minuti so jim Šenčurjani ušli in na koncu slavili zmago.

Dve minuti pred koncem je Jan Rebec popeljal Šenčur na +4 (72:68), a sta Chauncey Collins in Tjaž Rotar s košem in trojko minuto pred koncem Hopse pripeljala celo do vodstva za točko. Domača junaka sta bila Rebec s košem za novo vodstvo in Ramo Rizvić z mirno roko pri prostih metih. V zadnjih 16 sekundah je zadel vse štiri, z zadnjim pa je postavil tudi končni izid ter +5 za domače.

Pri domačih je največ točk, 21, dosegel Rizvić, 14 jih je dosegel Rebec, 12 jih je dodal Smiljan Pavić, za las je brez dvojnega dvojčka ostal Dino Murić (9 skokov, 10 točk). Pri gostih pa sta s po 12 točkami tekmo končala Rotar in Rogelja, po 11 sta jih dodala Collins in Uroš Godler.

Člansko ekipo Šenčurja Gorenjske gradbene družbe 30. decembra čaka še obračun s Krko.

Sobota, 23. december:

ŠENČUR GGD : HOPSI POLZELA 81:76 (17:19, 22:27, 21:13, 21:17)

Rizvić 21 (6 skokov), Rebec 14, Pavić 12 (7 skokov, 5 podaj); Rogelja in Rotar po 12, Colllins (5 skokov) in Godler po 11.

STATISTIKA

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Za nami je razburljiva tekma, ki je bila odločena v zadnjih trenutkih. Ključni momenti tekme so bili koš Pavić pri vodstvu Hopsov za točko, nato pa odlična obramba Rizvića nad Collinsom in skok v napadu Dina Murića. Čestitam ekipi Hopsov za dobre predstave v tej sezoni."

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:

"Zmagala je ekipa, ki je bila v zaključku tekme bolj zbrana. Čestitam Šenčurju za zmago." 


Vse novice / članki