POMEMBNA ZMAGA V PODČETRTKU

Košarkarji Šenčurja so dosegli še drugo letošnjo zmago v gosteh in skupno tretjo v sedmih krogih slovenskega državnega prvenstva. V izenačeni tekmi proti novincu v ligi, ekipi Terme Olimia iz Podčetrtka, si v začetku tekme nobena od ekip ni priigrala več kot dveh točk prednosti. Gostje so v 7. minuti še vodili s 14:12, vendar je končnica pripadla domačinom, ki so s točkama Mensuda Julevića po prvi četrtini vodili z dvema točkama prednosti. Tudi začetek druge četrtine je minil v znamenju domačih košarkarjev, ki pa si večje prednosti niso priigrali. Z novima točkama Julevića so v 13. minuti sicer Šenčurjanom pobegnili za sedem točk (27:20), vendar so gosti s štirimi zaporednimi točkami Antonyja Derayja Collinsa minuto in pol pred odhodom na odmor povedli s 35:34. Na odmor so s točko prednosti po zaslugi Nejca Bude vseeno odšli varovanci Borisa Zrinskega.

S trojko Nejca Strnada so domačini v 28. minuti prišli do svojega najvišjega vodstva na tekmi (56:48), vendar sta Collins in Sedin Karavdić s trojkama goste spet vrnila v igro. Šenčurjani so v 33. minuti zaostajali le še za točko (60:61), dve minuti pozneje pa so povedli s 64:61. Zadela sta Jan Novak in Collins. Domen Janc je s prostima metoma izenačil, za Šenčur pa je, prav tako s prostima metoma vrnil Marko Pajič (64:66). V zadnji minuti tekme je pri domačih en prosti met zadel Nejc Buda, pri gostih pa iz igre Smiljan Pavič ter en prosti met Pajič (65:69).

Šenčur bo 26. novembra gostil gorenjski derbi proti ekipi LTH Castings.

TERME OLIMIA PODČETRTEK : ŠENČUR GGD 65:69 (18:16, 18:19, 22:16, 7:18)

Julević 15, Strnad in Cerkovnik po 10; Pavić 17 (9 skokov), Deray 15, Pajić 14 (10 skokov).

STATISTIKA

Boris Zrinski, trener Term Olimia Podčetrtka:

"Ponovile so se nam podobne težave kot na prejšnjih tekmah. Ko smo prišli do prednosti sedmih točk, smo nerazumljivo popustili in dovolili Šenčurjanom, da so prišli do zaslužene zmage."

Ernest Novak, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Iskrene čestitke fantom za prikazano željo in borbenost. To zmago so si zaslužili. Hkrati bi se rad zahvalil našim iskrenim navijačem, ki nas podpirajo tudi v težkih trenutkih."

Vse novice / članki