PORAZ NI TRAGIČEN, A JE BILA ZMAGA BLIŽE

Košarkarji Petrola Olimpije in Šenčurja so odigrali zadnjo tekmo 15. kroga Lige Nova KBM, zmage pa so se na koncu veselili Ljubljančani, ki so si deveti par točk priigrali v končnici tekme oziroma po izjemni zadnji četrtini. 

Šenčur je vodil skorajda vso tekmo. Petrol Olimpija je bila že večino prve četrtine v zaostanku, šele Yusuf Sanon je 32 sekund pred iztekom prvih desetih minut slovenske prvake prvič na tekmi popeljal v vodstvo. Šenčur je deloval mirno in zbrano, že uvodoma je s trojkami domačo obrambo razbijal Jan Rebec, Dino Murič je bil razpoložen napadalno, Smiljan Pavič je dobro čuval svoj koš in izgledalo je, da bo Olimpija podlegla ritmu tekmovanj. Ne gre prezreti, da so Ljubljančani večer prej za točko premagali eno najbogatejših ekip s tega dela Evrope, zagrebško Cedevito.

Šenčur je ob polčasu vodil za osem točk (31:39), kmalu se je prednost povišala na 17 (37:54). Ob vstopu v zadnjo četrtino ni nihče od tisočih gledalcev pomislil, da bo videl nekaj, kar v Šenčurjevi zgodovini še ni. Zoran Martič je postavil consko obrambo in z njo vztrajal do konca. Kako tudi ne, ko pa Šenčurjev napad ni zmogel več kot tri točke v desetih minutah. Zadnja četrtina se je končala s kar 21:3 v prid Petrola Olimpija in zmaga je ostala v Tivoliju oziroma v glavnem mestu. 

Tekma z malo koši ni postregla z višjimi indexi in bogato strelsko kapaciteto posameznikov, saj je bil denimo pri Petrolu Olimpiji najboljši strelec mladi ukrajinski talent Yusuf Sanon z 11 točkami, pri Šenčurju pa Dino Murić s 15-imi. Dino je dodal še 11 skokov (double double) in tri podaje za skupini najvišji index na tekmi 19.

Šenčurjani bodo v soboto 3. februarja gostili Rogaško.

Nedelja, 28. januar:

PETROL OLIMPIJA : ŠENČUR GGD 64:59 (23:22, 8:17, 12:17, 21:3)

Sanon 11 (5 skokov), Morgan (8 skokov) in Battle po 10; Murić 15 (11 skokov), Rebec 11, Pavić 9.

STATISTIKA

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:

"Najpomembnejše je, da smo prišli do zmage. Glede na to, da smo imeli včeraj težko tekmo, nisem pričakoval svežine v nogah mojih igralcev. Všeč mi je, da smo pokazali karakter, se uspeli izvleči iz velikih težav in izničiti prednost Šenčurja. Z zmago smo si že zagotovili nastop v Ligi za prvaka, zato se bomo sedaj lahko bolj posvetili tekmam v Pokalu Spar in regionalni ligi."

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Izpustili smo lepo priložnost za presenečenje, vendar je tudi to del procesa rasti moštva. Čestitam ekipi Petrola Olimpije za zmago in mojim igralcem za borbenost."


Vse novice / članki