PRED ZAČETKOM LIGE NOVA KBM - DESET TRENERJEV, DESET ŽELJA 

Pred začetkom slovenskega košarkarskega prvenstva – lige Nova KBM, se je danes v Ljubljani s svojimi cilji in željami predstavilo vseh deset trenerjev elitnih slovenskih prvoligašev. V primerjavi z zadnjo sezono med udeleženci ni nobenih sprememb, še naprej se bodo za čim več zmag borili Petrol Olimpija (prvak 2017/18), Krka (podprvak prvenstva), Sixt Primorska (zmagovalec pokala Spar), Šenčur Gorenjska gradbena družba (finalist pokala Spar), Rogaška, Helios Suns, Ilirija, Šentjur, Hopsi in Zlatorog.

Ob različnih realnih ciljih, je večina trenerjev izrazila željo po uvrstitvi v ligo za prvaka, kamor se bo uvrstilo šest najbolj uspešnih ekip po prvem delu tekmovanja, kjer se bo vsaka ekipa z vsako pomerila doma in v gosteh. Šenčurjeva ekipa je doživela nekaj sprememb, a še zdaleč ne toliko kot nekatere druge. V moštvu ni več Rebca, Sajevica, Koljevića, Blaira, Varagiča in Babiča, novi igralci pa so: Gezim Morina, Ismet Sejfić, Marko Popadić, Uroš Zadnik in mlada Matic Žepič ter Lenart Sekne. Pred začetkom prvenstva, Šenčur v soboto, 13. oktobra odhaja na zahtevno gostovanje v Koper, je glavni trener Rade Mijanović dejal: »Novo sezono pričakujemo optimistično razpoloženi, hkrati pa ostajamo realni. Oba finalista pretekle sezone Lige Nova KBM in aktualni pokalni zmagovalci so korak pred ostalimi ekipami, tako po organizacijski kot po kadrovski plati. Sledita jim dve ekipi, ki igrata v drugi regionalni ligi, nato pa je skupina petih klubov, med katere sodimo tudi mi, ki se bodo borili za šesto mesto. Naša želja je, da ponovimo uspeh iz pretekle sezone - uvrstitev v Ligo za prvaka. Ob tem si želimo na košarkarski zemljevid postaviti še enega košarkarja."

Šenčur bo prva dva kroga gostoval (13.10. pri Sixt Primorski, 21.10. pri Iliriji, 27.10 pa bo v športni dvorani Šenčur prva domača tekma proti Rogaški.


Vse novice / članki