PREOBRAZBA ŠENČURJA V ŠKOFJI LOKI

Potem ko so varovanci trenerja Gregorja Vodenika  prvem krogu komajda osvojili dve točki proti zadnjeuvrščenemu Portorožu, so igralci Šenčurja Gorenjske gradbene družbe suvereno dobili gorenjski derbi. V Škofji Loki so premagali LTH Castings z 92:62 in tako vpisali osmo zmago, s katero ohranjajo vsaj dve zmagi prednosti pred najbližjimi zasledovalci.

Košarkarji Šenčurja niso ničesar prepustili naključju. Po izenačeni uvodni četrtini so vprašanje zmagovalca rešili v naslednjih dvajsetih minutah, ki so jih dobili z 51:20.

Šenčur je zbral 28 podaj, zadel 12 trojk in imel le pet izgubljenih žog. Najboljši posamezniki pa so bili Smiljan Pavić s 16 točkami in 8 skoki, Nejc Martinčič (15, trojke 4:8) ter Marko Pajić, ki je dosegel 14 točk in ujel osem odbitih žog.

Tretji krog je na sporedu 29. marca ob 19. uri, ko Šenčur doma gosti ekipo Sixt Primorska.

 

LTH CASTINGS : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 62:92 (19:17, 12:30, 8:21, 23:24)

Stopar (11 skokov) in Grum (7 skokov) po 17, Sajevic 10; Pavić 16 (8 skokov), Martinčič 15 (5 skokov), Pajić 14 (8 skokov).

STATISTIKA

Rade Mijanovič, trener LTH Castings:

"Vesel sem, da so fantje, kljub virozi v ekipi, uspeli stopiti na igrišče in v določenih momentih igre odigrati dokaj solidno. Gostje so v drugem delu tekme izkoristili svojo premoč in se zasluženo veselili zmage. Mi se bomo borili naprej, kmalu je na sporedu že nova tekma."

Gregor Vodenik, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Želeli smo si mirne končnice in moji igralci so poskrbeli, da tokrat v Škofji Loki ni bilo podaljškov. Veseli smo zmage, a že razmišljamo o naslednjem nasprotniku."

Vse novice / članki