Prijateljska tekma, prijateljski rezultat

Košarkarji Šenčurja so po povratku s priprav v Skradinu, odigrali še eno pripravljalno tekmo pred začetkom sezone 2016/17. V dvorani v Šenčurju so domači gostili sarajevsko ekipo Spars za katero je pred dvema letoma še igral slovenski reprezentant Aleksej Nikolič. 

Tekma je bila na začetku dokaj izenačena, Šenčur je vseskozi imel manjšo prednost, a se Sparsi niso pustili nadigrati. V nadaljevanju je Šenčur pokazal izjemno obrambo in prednost je narasla na velikih 18 točk in tu bi se tekma lahko končala, a se ni. V zadnji četrtini so gostje močno pritisnili, naravnali strelske naprave in Šenčur ob koncu tekme ujeli, na srečo pa ne prehiteli. Končnih 66:66 je povsem prijateljskih in tudi znak Šenčurjeve gostoljubnosti. Najboljša strelca pri domačih sta bila Smiljan Pavič in Jan Rizman po 11 točk, dobro pa sta minutažo izkoristila tudi mladinca David Babič in Andraž Cuderman. Šenčur je obračun proti Sarajevčanom igral brez poškodovanih Pajiča, Novaka in Stanojeviča.

Prva tekma sezone v ligi Nova KBM bo v soboto 8. oktobra ob 19. uri, v domači dvorani, ko Šenčur gosti ekipo Hopsov s Polzele.

 

Vse novice / članki