PRVA ZMAGA ŠENČURJA PROTI EKIPI Z VRHA LESTVICE

Košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe so dosegli sedmo zmago v Ligi Nova KBM, Rogaška pa je doživela deveti poraz. Tekma sicer ni imela pravega tekmovalnega naboja, saj bosta ekipi v nadaljevanju prvenstva nastopali na 'različnih bregovih'; Slatinčani v Ligi za prvaka, kjer bo vseh šest ekip začelo z ničle, Gorenjci pa v skupini za obstanek, v katero bodo moštva prenesla le točke, dosežene proti ekipam iz iste skupine.

Kljub temu, da je šlo bolj ali manj le za prestižno preizkušnjo, je bil zaključek tekme nadvse dramatičen in zanimiv. Po podaljšku se je novi strateg Šenčurja Gregor Vodenik veselil prve zmage na delovnem mestu, Šenčur pa je zabeležil prvo zmago v sezoni proti ekipam iz zgornjega dela lestvice.

Rogaška ima ne glede na poraz zagotovljeno mesto v Ligi za prvaka - s Sixt Primorsko ima boljše medsebojno razmerje. Tekmo so imeli domači pod nadzorom vsaj 35 minut. Točno štiri minute in pol pred koncem so vodili s 65:49, a sledilo je pet trojk gostov (Martinčič in Novak po dve ter Hadžifejzović) , še nekaj uspešnih akcij in dobro minuto pred koncem je bil rezultat izenačen na 68:68.

Eden od junakov Šenčurja je Sedin Karadvić, ki je s trojko izsilil podaljšek, drugi pa je Marko Pajić, ki je tri sekunde pred iztekom dodatnega časa zadel za zmago 84:82 oziroma nov mali preobrat, saj je Rogaška minuto in 20 sekund pred tem vodila z 80:76.

Zadnjo tekmo rednega dela 14. marca bo Šenčur doma gostil novomeško Krko.

ROGAŠKA : ŠENČUR GGD 82:84 (21:13, 19:18, 17:10, 14:30, 11:13) *po podaljšku

Davis 19; Martinčič 19, Hadžifejzović 17 (8 skokov), Pavić 14.

STATISTIKA 

Damjan Novakovič, trener Rogaške:

"Tekmo smo brez večji težav kontrolirali do 35. minute, ko smo vodili s 16 točkami prednosti. Nato smo odigrali slabo in gostom dovolili, da se razigrajo in izsilijo podaljšek, kjer so imeli več športne sreče. Sponzorjem in našim zvestim navijačem se za ta poraz opravičujem."

Gregor Vodenik, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"To zmago smo si izborili na najlepši možen način, ko smo v zadnji četrtini in v podaljšku vzeli, kar nam je bilo ponujeno, pa tega nismo že prej kaznovali.Ob zares dobri obrambi na njihovi zunanji liniji smo bili celo tekmo žrtev njihovega skoka v napadu in pa lastnih napak. Veseli smo te zmage, a hkrati ostajamo na trdnih tleh."


Vse novice / članki