PRVA ZMAGA V DRUGEM DELU PRVENSTVA

Gorenjska gradbena družba je gostila neugodno in borbeno ekipo Terme Olimia Podčetrtek, ki je v začetku tekme pokazala nekaj odlični vrlin ter vodila po uvodnih desetih minutah tekme (21:23). Druga četrtina je prinesla nekaj svežine v domači vrsti, saj je bil to večer srbskega ostrostrelca Marka Popadića. »Pop« je v dobrih štirih minutah zadel štiri trojke in GGD Šenčur se je rezultatsko nekoliko oddaljil tekmecu iz Podčetrtka. V tem delu igre je goste pri življenju držal Američan Davis. Ko je Popadić dosegel še peto trojko, svoje pa so dodali Murić, Martinčič in Novak, je bilo jasno, da bodo gostje težko prišli do presenečenja. Ob polčasu je bilo 47:36.

V drugem delu je precej bolje tekmo odprl Šenčur – po košu Paviča in štirih točkah Murića, je bila prednost domačih 53:36. V odlični obrambni akciji se je izkazal Popadić, ki je nato še zadel iz protinapada in domača barka je bila  bolj kot ne v varnem pristanu. Ob koncu tekme sta priložnost dobila tudi Vojin Ivković in Žan Brankovič.

Marko Popadić je s 26-imi točkami, indexom 28 in šestimi trojkami dosegel osebni rekord letošnje sezone, Dino Murić pa je dosegel še deveti dvojni dvojček, s katerim je prepričljivo na vrhu lestvice slovenskega prvenstva.

Liga Nova KBM za obstanek, 1. krog:

GGD ŠENČUR – TERME OLIIA PODČETRTEK 90:79 (21:23, 26:13, 21:20, 22:23) 

statistika

Kostantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Pričakovali smo težko tekmo in takšna je tudi bila. Nasprotnik je bil motiviran, kar dokazuje dobljena bitka v skokih. Mi smo dokaj dobro reagirali v obrambi, prav tako smo bili dobro razpoloženi v napadu, a lahko igramo še bolje. Najbolj pomembna je zmaga. Gremo dalje in se pripravljamo za naslednje tekme. Čestitke fantom. S takšno energijo moramo igrati tudi v prihodnje.«

FOTO: Darko Jerše

Vse novice / članki