PRVI PORAZ ŠENČURJA V LIGI ZA OBSTANEK

Košarkarji Term Olimia ostajajo v igri za obstanek v ligi Nova KBM. V obračunu s tekmecem, ki je na lestvici dve zmagi pred njimi, so vknjižili tretjo zaporedno zmago. Do konca sezone je še pet tekem, tri od teh pa bodo Podčetrtčani igrali doma. Zaostanek za Šenčurjem in Tajfunom, ki sta izenačena na mestih za obstanek, bodo lahko znižali že v naslednjem krogu, ko bodo gostili zasedbo iz Šentjurja.

Varovanci trenerja Andreja Žaklja so do dveh pomembnih točk prišli šele v zadnjih minutah. Pri rezultatu 80:80 je Rene Žvan zadel trojko, nato je dva prosta meta dodal Mensud Julević, nova trojka Jureta Štruca pa je pomenila delni izid 8:0 in odprto pot do zmage.

Pet domačih košarkarjev je doseglo oziroma preseglo mejo desetih točk, največ sta jih zbrala Nejc Strnad (21) ter Nejc Buda (19). Tudi gostje so bili učinkoviti, najbolj Smiljan Pavić s 23 točkami (met 7:10), 9 skoki in 4 podajami (indeks 31).

Petnajstega aprila bo Šenčur Gorenjska gradbena družba gostoval v Portorožu, Tajfun pa bo gost v Podčetrtku.

 

TERME OLIMIA PODČETRTEK : ŠENČUR GGD 93:84 (24:20, 19:24, 24:21, 26:19)

Strnad 21 (7 skokov), Buda 19 (9 skokov), Julevič 17 (7 skokov); Pavić 23 (9 skokov), Hadžifejzović 14, Pajić 13 (5 skokov).

STATISTIKA

Andrej Žakelj, trener Term Olimia Podčetrtka:

"Čestitke košarkarjem za pristop in borbeno predstavo. Na začetku tekme se je v obrambi čutila nervoza, ki je bila prisotna zaradi pomembnosti tekme. Bili smo dobro razpoloženi v napadu in prišli do zaslužene zmage. Razmišljamo o vsaki tekmi posebej ter upamo na najboljše."

Gregor Vodenik, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Danes nismo bilo pravi. Prejeli smo zaušnico, ki nas mora opomniti, da sezone še ni konec."

Vse novice / članki