RADE MIJANOVIĆ: »Želimo ponoviti lansko sezono.«

Košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe se podobno kot vse prvoligaške ekipe pripravljajo na začetek državnega prvenstva – liga Nova KBM, od meseca avgusta. Kondicijski del oziroma fizično pripravo so igralci vzdrževali in krepili pri Miru Majkiču (M Fit studio), vse taktične zamisli pa so pod budnim očesom Radeta Mijanovića ter pomočnikov Luka Milakoviča in Romana Horvata vsrkavali v domači dvorani v Šenčurju. Nekaj lepih zmag v pripravljalnem obdobju, tudi zaradi poškodb, niso kronali na uvodnih tekmah lige Alpe Adria. Pred vsemi desetimi ekipami je nov začetek z novimi cilji in novo, mnogi pravijo, kakovostnejšo slovensko klubsko košarko.

Rade Mijanović je lani spisal zgodovinsko sezono v Šenčurju, zato bodo letošnji rezultati in dosežki še toliko bolj pod drobnogledom.

Večina poznavalcev slovenske košarke meni, da bi Šenčur tudi letos moral biti del ekip, ki se bodo uvrstile med najboljših šest oziroma v Ligo za prvaka. Značilna trenerska mirnost tudi tokrat pri Mijanoviću ni sprožila burnega efekta: »Verjamem, da so lanske najboljše tri ekipe tudi letos malce pred vsemi. Petrol Olimpija, Krka in Sixt Primorska razpolagajo z večjim proračunom in boljšo celotno klubsko logistiko. Vsi ostali želimo priti v Ligo za prvaka oziroma se bomo borili za preostala tri mesta. Menim, da je liga bolj kakovostna kot lani, saj so klubi vložili več. Strinjam se tudi, da je težje ponoviti rezultate, kot jih enkrat doseči. Letos bo za nas malce težje, saj lanski rezultati zahtevajo večjo kakovost, še precej večji odmerek zrelosti in precejšnjo dozo energije. Mi se bomo potrudili, da ponovimo odlične lanske rezultate

Vsi novinci so se dobro vklopili v Mijanovićev sistem, le za večjo uigranost bo potrebno še nekaj tekem, saj so pripravljalni del rahlo ohromile poškodbe ključnih igralcev. Mijanović zato dodaja: »Naša ekipa je na papirju močnejša od lanske. Seveda govorimo o ekipi, ki nima zdravstvenih težav. Pavič in Murič, ki sta bila lani nosilca igre, sta letošnji pripravljalni del večinoma izpustila in delala po posebnem programu. Nekateri igralci, ki so prišli, denimo v ečje filozofije ni. retekli sezoni niso imeli prepotrebne igralske minutaže. Poskušali bomo stopnjevati formo od prvega kroga lige Nova KBM. Potrebno bo ohraniti zdravje in potem bo lažje

Edinega gorenjskega prvoligaša čaka v soboto, 13. oktobra prva tekma Lige Nova KBM v Kopru, kjer ga čaka Sixt Primorska. Koprčani so silovito začeli sezono z zmago v Superpokalu ter tremi zmagami v ligi ABA2. Sixt je favorit, a se Šenčurjeva vojska ne bo predala že kar na primorski avtocesti. »Večje filozofije ni. Želimo igrati čvrsto, osredotočeno in nuditi dober odpor Sixtu Primorski. To je sploh prva tekma, v kateri bo Šenčur igral v celotni igralski zasedbi. Lani Koprčanov nismo premagali, verjamem pa, da jih bomo leto,« ob koncu dodaja Rade Mijanović, ki med vsemi prvoligaškimi trenerji velja za najbolj umirjenega in preudarjenega.


Vse novice / članki