RAMO RIZVIĆ OB ZMAGI TUDI MVP 13. KROGA

Obračun ekip, ki sta imeli pred tem krogom enak izkupiček 5/7 in se torej borita za vstop v ligo za prvaka oziroma šesto mesto, je po razburljivi končnici pripadel Šenčurju, ki je tako vknjižil drugo zmago na zadnjih petih tekmah in šesto v Ligi Nova KBM. S tem je popravil vtis v domači dvorani; v zadnjih šestih krogih je namreč kar petkrat igral doma in do te tekme zmagal le dvakrat. Zlatorog je imel na drugi strani še eno lepo priložnost za nov skalp, potem ko je v prejšnjem krogu visoko nadigral vodilno Sixt Primorsko, da bi še drugič v tej sezoni ugnal Gorenjce. Tako je doživel osmi poraz in ostaja v coni lige za obstanek. 

Tekma je bila vseskozi napeta in izenačena. Šenčur Gorenjska gradbena družba je imela premoč pod obročema, gostje pa so se srčno borili in bili ob ekipni predstavi - pet igralcev je imelo dvomestne številke - vse do konca v igri za dve točki. Nejc Barič je pol minute pred koncem zadel za vodstvo Zlatoroga za točko (79:80), ob naslednjem napadu domačih pa je Michael Gant napravil nešportno osebno napako. Ramo Rizvić je zadel en prosti met (80:80), ob dodatnem napadu pa je 13 sekund pred koncem v samostojni akciji zadel trojko za končnih 83:80. Eden najboljših krilnih košarkarjev v slovenskem prvenstvu je dosegel 23 točk, osem skokov in pet podaj ter z indexom 30 postal najboljši igralec 13. kroga lige Nova KBM, kar mu je uspelo kot prvemu košarkarju Šenčurja GGD v letošnji sezoni.

Šenčur bo 21. januarja gostoval pri Petrolu Olimpiji.

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : ZLATOROG LAŠKO 83:80 (19:20, 17:10, 20:24, 27:26)

STATISTIKA

 

Izjavi trenerjev po tekmi: 

Konstantin Subotič, trener KK Šenčur GGD: 

‘’Pričakovano težka tekma. Vztrajali smo do konca in trojka Rama Rizvića ob koncu jer bila nagrada za ves trud, ki smo ga vložili v tekmo. Čestitke fantom, ki so verjeli in dali maksimum. Zato smo tudi prišli do pomembne zmage. Pohvala našim navijačem, ki so ustvarili odlično energijo in nam dali krila.’’

 Chris Thomas, trener Zlatoroga: 

"Dobra tekma. Danes lahko krivimo samo sebe. 11 zgrešenih prostih metov na tekmi, ko je pomembna vsaka točka je mnogo preveč."

Vse novice / članki