Rekordna sezona po rezultatih članske ekipe in po številu mladih košarkarjev

Košarkarski klub Gorenjska gradbena družba Šenčur je v minuli sezoni postregel z nekaj dosežki, ki pričajo o stabilni rasti kluba, kot tudi o športnem zanimanju otrok. Le ti vsako leto bolj spremljajo uspehe članske ekipe, in hkrati številčno polnijo vse mlajše selekcije, ki delujejo v okviru kluba. 

Ne gre pozabiti, da je zrcalno delo kluba članska ekipa, ki bogati željo in voljo mlajših košarkarjev, brez katerih pa je klubska rast nemogoča. Člansko ekipo je odlično vodil Miljan Pavković, ki je z igralci postregel z zgodovinskim polfinalom v državnem prvenstvu, kjer je bila uspešnejša Cedevita Olimpija. Prav tako so bili Ljubljančani uspešnejši v polfinalu pokala Spar. GGD Šenčur je v minuli sezoni premierno tekmoval tudi v regionalni ABA 2  ligi in med regijsko konkurenco osvojil deseto mesto.

Eden od pomembnih razlogov za povečanje zanimanja za košarko pri mladih so tudi omenjeni uspehi, ki spodbujajo otroke, da se ukvarjajo s košarko. GGD Šenčur s košarkarskimi aktivnosti spremlja že devet, deset letne otroke in jim nudi termine za šport, za igranje in veselje. Najbolj pomemben cilj ukvarjanja s športom ni doseganje odličnih rezultatov in za vsako ceno premagati nasprotnika, pač pa dokazati, da je življenje lahko bogato tudi brez digitalnega sveta. Za najmlajše v klubu je v zadnji sezoni skrbel Luka Mežan. Za zadnjo triado osnovnošolcev sta bila odgovorna Gal Sekne in Shemsije Stublla, za malce bolj odgovorno delo in skrbno treniranje pa Marko Roner (U16), Jaka Hladnik (U18) in Simon Kuhar (U20). Želimo si, da bi v naslednjem šolskem letu še povečali trenutno število 120 otrok, ki bodo zagotovo uživali v raznovrstnih košarkarskih dejavnostih, tako na treningih, tekmah, tradicionalnih turnirjih, božičnim druženjem in predvsem s sklepanjem novih prijateljstev.

Vse novice / članki