ROGAŠKA IZKORISTILA SLAB NAPADALNI VEČER ŠENČURJA

Rogaška je pred domačimi gledalci prišla do druge zmage na tretji tekmi, Šenčurju pa je prizadejala drugi prvenstveni poraz. Pri domačih so se kar štirje igralci iz uvodne peterke izkazali z dvomestnim številom točk, največ med njimi, 15, jih je dal Ivan Miličević, Anthony Jesse Washington pa se je izkazal z dvojnim dvojčkom - 13 točk in 13 skokov. Pri Šenčurju je bil ponovno zelo dober Dino Murić, ki je 19 točkam dodal sedem skokov in tri podaje ter pri tem dosegel index 24. Šenčurjevi strelci tokrat nisom imeli svojega večera, saj so iz 18-ih poskusov zadeli le tri trojke.

Rogaška si je izdatnejšo prednost priigrala v prvi četrtini, v zadnjih štirih minutah in pol, ko se je od prednosti 8:6 prišla do 23:13. Prednost desetih točk je znala obdržati, pa čeprav je na začetku tretje četrtine Gorenjska gradbena družba Šenčur prišla do treh točk zaostanka.

GGD Šenčur bo 2. novembra doma igrala proti ekipi Terme Olimie Podčetrtek.

ROGAŠKA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENTJUR 66:57 (23:13, 16:18, 12:10, 15:16)

Rogaška: Fon 7, Vujasinović 10, Lelić 12, Washington 13, Miličević 15, Ferme 3, Dornik 6.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Rojc 4, Jurček 7, Murić 19, Rizvić 7, Brkić 4, Pavić 7, Zadnik 4, Popadić 5.

CELOTNA STATISTIKA

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Pričakoval sem res težko tekmo. Šenčur ima kaj nekaj igralcev, ki je igralo tudi že na precej višjem nivoju. Mi smo danes kar rutinirano prišli do te zmage. Mislim, da končni rezultat niti ne kaže pravega razmerja, saj smo v zadnjih minutah naredili nekaj neumnosti, a to niti ni tako pomembno. Najpomembnejša je zmaga in novi dve točki."

Konstantin Subotič, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur:

"Za obe ekipi je bila to zelo pomembna tekma in to se je tudi videlo. Prisotna je bila nervoza, nobena ekipa se ni razigrala. Vseeno je bila danes Rogaška en nivo boljša. Mi nismo bili dovolj nevarni z zunanjih položajev, zgubili smo tudi skok. Domačini so prišli do zaslužene zmage. Čaka nas analiza in priprava na naslednje tekme."


Vse novice / članki