Roman Horvat dočakal Union Olimpijo in se poslovil v soju žarometov

Odkar Šenčur nastopa v prvi slovenski ligi gledalci še niso uspeli videti na delu košarkarje Uniona Olimpije. Z izjemo pokalnih obračunov, vsi na tujem igrišču, je nekdanji slovenski prvak in dolga leta Evroligaš, prvič nastopil pred lepo polnimi tribunami športne dvorane v Šenčurju, povrhu vsega je tekmo prenašal Šport TV in spletna stran Košarkarske zveze Slovenije. Še preden se je tekma začela, pa je bila osredotočenost usmerjena v nekaj visokih košarkarskih gostov na tekmi, še posebej pa v nekdaj odličnega košarkarja in zdajšnjega vodjo šole košarke v Šenčurju, Romana Horvata. Njegovo slovo je bilo evidentirano in ovekovečeno lani, a je prihod Uniona Olimpije, s katero je doživel najlepše trenutke v svoji karieri, bila kot nalašč, da se Roman poslovi še pred svojim navijači in pred obema svojima kluboma.

Roman Horvat je potegnil črto pod svojo odlično kariero. Trenutno vodja mladinske šole v KK Šenčur GGD in nekdanji slovenski reprezentant, je v dresu Smelta Olimpije leta 1994 v Lozani osvojil Evropski pokal in bil tri leta kasneje na zaključnem turnirju Evrolige v Rimu (končno 3. Mesto).

Roman Horvat je kariero začel v KK Triglav Kranj, zaključil pa jo je v Šenčurju. Poleg omenjenih klubov je Roman igral še v Hopsih, Hapoelu Tel Aviv, Turk Telekomu, Achileasu, Tübingenu, Skylinersih iz Frankfurta, Giessnu, Iraklionu, Širokem Brijegu, Debrecenu, in Parkljih.

Horvat je poleg uspehov z zdajšnjo Union Olimpijo zaigral na 45-ih tekmah za slovensko reprezentanco in dosegel 651 točk ter igral na dveh evropskih prvenstvih.

Slovo Romana Horvata sta počastila tudi, njegov prvi trener pri KK Triglav Martin Gorenec ter najtrofejnejši slovenski trener Zmago Sagadin. Darilo je prispeval tudi direktor KK Union Olimpija Matevž Zupančič ter vodstvo KK Šenčur GGD, predsednik Janko Sekne in direktor Aleš Puhar.

Vse novice / članki