SELEKCIJE KOŠARKARSKEGA KLUBA GGD ŠENČUR

Nov list zgodovine košarke v Šenčurju je v letošnji, s številnimi ukrepi zaznamovani sezoni, spisala članska ekipa Gorenjske gradbene družbe Šenčur. Pod vodstvom trenerja Konstantina Subotiča so člani redni del elitne slovenske lige končali na drugem mestu, kar se je zgodilo prvič v zgodovini kluba. V prvem delu prvenstva so nastopile vse ekipe z izjemo Cedevite Olimpije, ki se je najboljšim priključila v drugem delu prvenstvu, v začetku leta 2021. Uspeh GGD Šenčur je še toliko večji, ker so se člani sploh prvič uvrstili neposredno v ligo za prvaka kamor se je uvrstilo le pet najboljših slovenskih ekip. Moštvo je ob ekipnem uspehu razpolagalo še z najboljšim igralcem rednega dela prvenstva, krilnemu centru Dinu Muriću. Ob začetku boja za naslov državnega prvaka pa je GGD Šenčur postal daleč največji osmoljenec. Najprej se poškodoval eden najboljših krilnih košarkarjev v ligi Ramo Rizvić, nato jo je skupil še MVP Dino Murić. Če k temu dodamo poškodbo ostrostrelca Nejca Martinčiča ter v zadnjem delu še hud padec Davida Kralja, bi marsikdo vnaprej odpisal GGD Šenčur. Gorenjci so se borili in v četrtfinalu z 1:2 v zmagah klonili proti ABA 2 ligašu ekipi Helios Suns, proti kateri so v odločilni tretji tekmi v Domžalah imeli celo dva meta za zmago in zgodovinsko uvrstitev v polfinale državnega prvenstva. 

Mladinci U19 so osvojili 13. mesto, a bili zelo blizu najboljšim osmim ekipam, ki so se uvrstile na zaključni turnir te kategorije. Denimo s Triglavom, ki je na za zaključnem turnirju izgubil obračun za 3. mesto proti Heliosu, so Šenčurjevi mladci izgubili po podaljšku s tremi točkami razlike.  In če bi v rednem delu, sicer zmedene pandemične sezone nekaj bolje odigrali tekmo v gosteh proti Sežani, bi nemara lahko pisali o zgodovinski uvrstitvi mladincev Šenčurja.

Kadetska ekipa U17 se je iz druge lige prebila v prvo ligo, kjer je konkurenca bistveno močnejša. Fantje so se odlično borili in dostojno branili barve svojega kluba.  Ekipa je po tej pandemični sezoni nekje na sredini kakovostnega razreda v Sloveniji. 

Precej podobna kot pri kadetih je bila letošnja pot starejših pionirjev U15. Fantje v drugi ligi niso poznali poraza, zato jih je kakovost in borbenost pripeljala do prve lige. V njej so sicer zmagali le enkrat, a bili še na treh tekmah blizu končnega uspeha. Prav tako za to ekipo velja, da sodi nekje v sredino kakovostne lestvice slovenskih vrstnikov.

Najmlajša tekmovalna selekcija pionirjev do 13 let je sezono začela v prvoligaški konkurenci. Ko je država ustavila vsa tekmovanja in, ko se je liga nadaljevala, so zaradi številnih protokolov, predvsem zaradi rednih testiranj, številni starši nasprotovali temu in klubska selekcija je ostala okrnjena. Zaradi tega v drugem delu sezone pionirji niso tekmovali v državnem prvenstvu. 

Vse novice / članki