ŠENČUR BLIZU USPEHA V ROGAŠKI SLATINI

Šenčur je novo leto začel z novim trenerjem, Radeta Mijanovića, ki je odšel po porazu proti zadnjeuvrščeni Iliriji, je zamenjal Konstantin Subotič, ki je nato na svoji prvi tekmi, 2. januarja - to je bila zaostala tekma 7. kola zmagal proti drugouvrščenemu moštvu lige, Krki. V Rogaški Slatini Šenčurjani žal niso nadgradili domačega uspeha, čeprav do zmage proti Rogaški ni manjkalo veliko. 

Pri vodstvu 57:42 sredi tretje četrtine se je zdelo, da bodo košarkarji Šenčurja zanesljivo zmagali, toda domači se niso predali, zaostanek, ki je bil precejšen že od prve četrtine, pa so začeli zmanjševati. Do konca tretje četrtine je Šenčur vodil le še tri točke (56:59). 

V zadnji četrtini je Vašl s trojko  hitro izenačil in sledila je dramatičnih zadnjih devet minut. 70 sekund do konca je Rogaška vodila z 78:75, ko je Pavković zadel dva prosta meta (78:77). Ponovno se je za trojko odločil Miha Vašl in zadel. Ko je s polaganjem točki dosegel še nekdanji Šenčurjev igralec Marko Pajič, je bilo upanja za Gorenjce konec.

Pri domačih je največ točk dosegel Mirza Sarajlija (18), pri Šenčurju pa so 14 točk dosegli Pavič, Sejfić in Pavković.

V naslednjem krogu, 12 . januarja Šenčur gostil Zlatorog.

 

ROGAŠKA : ŠENČUR 85:81 (17:23, 21:24, 18:12, 29:22)

STATISTIKA

 

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Na začetku se je poznalo, da je bila to tekma, ki smo jo enostavno morali zmagati. Mi smo imeli kar nekoliko zvezane roke, Šenčurju pa je na začetku uspevalo prav vse, zadeli so tudi nekaj metov v zadnji sekundi in preko roke. Vedeli smo, da Šenčur v zadnji četrtini včasih popusti, to smo izkoristili, in vztrajno, vztrajno, vztrajno pritiskali na žogo. Čestitke igralcem na vrhunski borbi. To je za nas druga zmaga v novem letu, v januarju pa nas čaka še 9 tekem."

Konstantin Subotič, trener Šenčurja:

"Tekma bi se lahko končala tudi drugače. Sigurno sta si in ena in druga ekipa zaslužili zmago. Na žalost smo mi v zaključku tekme naredili preveč napak na glavnih strelcih domače ekipe. Sarajlija, Vašl in Davis so to znali kaznovat. Čestitam Rogaški za zasluženo zmago. Mi smo se pošteno borili do konca in upam, da bo že na naslednji tekmi boljše."


Vse novice / članki