ŠENČUR BLIZU ZMAGI V ŠENTJURJU

Tajfun je dosegel še eno zmago, s katero je potrdil prvoligaški status, košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe pa so doživeli tretji zaporedni poraz, ki še naprej postavlja pod vprašaj njihovo udeležbo v Ligi Nova KBM v prihodnji sezoni.

V zadnjem krogu bo tako prišlo do neposrednega obračuna za obstanek v elitni ligi. V Šenčurju bo gostovala zasedba Term Olimia iz Podčetrtka, ki ima boljše medsebojno izhodišče, zato za obstanek v Ligi Nova KBM potrebuje zmago.

Gorenjci so bili v dvoboju s Tajfunom motivirani, vendar pa premalo zbrani oziroma natančni v zadnjih minutah. Gostje so dobro minuto in pol pred koncem s košem Smiljana Pavića povedli s 65:64, Mirza Sarajlija pa je s trojko in košem naredil odločilno razliko, ki je Tajfunu omogočila pot do zmage.

 

TAJFUN : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 75:68 (22:14, 8:23, 20:17, 25:14)

(Sarajlija 23, Jereb 21; Pavić 16 (7 skokov), Hadžifejzović 13)

STATISTIKA

Jurica Golemac, trener Tajfuna:

"Čestitam fantom za odlično predstavo in profesionalnost, ki so jo pokazali. Dali smo vse od sebe, da smo zadnje srečanje pred domačimi gledalci v tej sezoni dobili. To zmago bi posvetil prav njim, saj so bili celotno sezono naš šesti igralec."

Gregor Vodenik, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Za nami so tri težke tekme, ko smo igrali proti neobremenjenim nasprotnikom, vsakič pa smo bili žrtev lastnih napak v končnici. Postavili smo se v položaj, v katerem bo zadnja tekma pomembna za končno uvrstitev. O svoji usodi bomo odločali sami."


Vse novice / članki