POKAL SPAR: V PRVI TEKMI ŠENČUR DEKLASIRAL ROGAŠKO

Košarkarji Šenčurja so si na prvi tekmi četrtfinala Pokala Spar priigrali odlično izhodišče. Na domačem parketu so z 78:52 odpravili Rogaško, kar jim pred povratno tekmo daje velike možnosti za uvrstitev na zaključni turnir najboljših štirih ekip v pokalnem tekmovanju.

 Šenčurjani so vodili vseh štirideset minut, v tretji četrtini tudi za 30 točk. Gorenjci so si veliko zalogo prednosti priigrali že v prvem polčasu, ko so prisilili goste, da so izgubili 11 žog. Na drugi strani so pridno polnili koš Slatničanov in na glavni odmor odšli s prednostjo 16 točk. Zanimive in atraktivne so bile zadnje sekunde druge četrtine, ko je v napadu najprej spodletelo kapetanu Paviču, sledil je poskus protinapada Rogaške, a se je znašel Miloš Varagič, ki je ukradel žogo ter s piskom sirene zadel trojko, vsaj meter od črte 6,75. 

V drugem delu domači košarkarji niso popuščali. Še več, svojo prednost so višali iz minute v minuto. Tri minute do konca tretje četrtine je Šenčur dosegel dvakrat več točk kot Rogaška (60:30). Zadnjih deset minut je tako odločalo zgolj o razliki, ki jo bodo Gorenjci branili čez deset dni v Rogaški Slatini. 

Uvodne minute zadnje četrtine so pripadle varovancem Damjana Novakovića, ki so z delnim izidom 11:2 pet minut do konca srečanja zaostajali za 18. Bližje Slatničanom ni uspelo priti, saj je trener Šenčurja Rade Mijanović na parket poslal udarno peterko, ki je na hitro razblinila vse upe gostov po morebitnem zmanjšanju zaostanka. Domači košarkarji so prevzeli pobudo tudi v zadnjih minutah tekme, dosegli zadnjih šest točk in si priigrali visokih 26 točk naskoka pred povratnim srečanjem. Šenčur je imel 15 skokov v napadu, skupaj pa so jih zbrali 13 več od njihovih tekmecev. Uspeh Šenčurja je še toliko večji saj zardi lažjih poškodb nista igrala Miljan Pavković in Jan Novak.

Pri Šenčurju so štirje košarkarji presegli mejo desetih točk. Z dvojnim dvojčkom (20+12) je bil najučinkovitejši Dino Murić, 15 jih je dodal Ramo Rizvić, točko manj Smiljan Pavić, pri 13 pa se je zaustavil Jan Rebec. Najboljši strelec Rogaške je bil Američan Davis z 11 točkami.

Povratno srečanje bo na sporedu 18. januarja v Rogaški Slatini. Tekmo, ki se bo začela ob 19. uri, si bo moč ogledati tudi v spletnem prenosu. 

POKAL SPAR, ČETRTFINALE:

ŠENČUR GGD : ROGAŠKA 78:52 (18:12, 22:12, 22:11, 16:17)  - povratna tekma 18. januarja ob 19.00 (spletni prenos na kzs.si)

Murić 20 (12 skokov), Rizvić 15 (5 skokov), Pavić 14 (9 skokov); Davis 11, Kosič in Đuranović po 8. 

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Čestitam fantom za pristop in zmago na današnji tekmi. Zavedamo se, da je to šele prvi polčas in nas v Rogaški Slatini čaka še ena zahtevna tekma. Povratna tekma se bo začela z 0:0."

Damjan Novaković, trener Rogaške: 

"Nocoj smo se aktivirali šele v zadnji četrtini. Na žalost ob koncu tekme nismo uspeli zadeti nič in si pred povratnim srečanjem priigrati znosnejšega zaostanka. Zato lahko rečem, da je Šenčur že udeleženec zaključnega turnirja Pokala Spar."


Vse novice / članki