ŠENČUR DO REKORDNE ZMAGE V SEZONI

Košarkarji Šenčurja in Portoroža so bili pred začetkom tekme skorajda sosedje na lestvici (8. in 10. mesto), a razmerje zmag je jasno kazalo, kdo je favorit. Šenčur je lovil peto zmago, gostje dosedaj zmagali le enkrat.  

Na koncu je Šenčur brez večjih težav upravičil status favorita. Le v uvodni četrtini je bil dvoboj kolikor toliko izenačen, pozneje pa so domači košarkarji v vsaki četrtini še nekaj dodali in na koncu zanesljivo prišli do novih dveh točk. Portorož je bil še blizu pri 30:35 sredi druge četrtine, potem pa so domači stopili na plin in v naslednjih treh minutah je po delnem izidu 12:0 za Šenčur že kazalo, v katero smer bo šla tekma. Še en podoben mrk so imeli Portorožani sredi tretjega dela, ko se je njihov zaostanek s 36:49 povečal na 36:59. 

Domači so si takrat že lahko privoščili tudi malo manj oster ritem, vseeno pa pazili, da razlika ni padla in po 30 minutah je bila že +26 (69:43). Zadnja četrtina je bila tako bolj formalnost, domači pa so tekmo končali pri 88 točkah in najvišji prednosti 34 točk. Najbolj razpoloženi košarkarji v moštvu Šenčurja so bili Marko Pajić z 19 točkami in šestimi skoki ter Nejc Martinčič in Sead Hadžifejzović s po 14 točkami. Pri poraženih Portorožanih je Andraž Rogelja dosegel 12 točk, Aleks Cvetičanin jih je dodal 11. 

V naslednjem krogu 14. januarja bodo košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe igrali v gosteh v Domžalah pri Helios Sunsih.

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : PORTOROŽ 88:54 (23:19, 26:15, 20:9, 19:11) 

Pajić 19 (6 skokov), Hadžifejović (10 skokov) in Martinčič po 14; Rogelja 12, Cvetičanin 11, Škerbec 10. 

STATISTIKA 

Ernest Novak, Šenčur Gorenjska gradbena družba: "Odigrali smo korektno tekmo, kar me zelo veseli. Ekipi Portoroža želim v nadaljevanju sezone vse najboljše." 

Konstantin Subotić, Portorož: "Ko smo padli v ritem domače ekipe, je bilo jasno, da se bomo težko vrnili. Poškodba Besediča je bila za nas še dodatna težka okoliščina, saj vemo, kaj pomeni naši ekipi. Morda je bila danes to celo naša najslabša tekma v tej sezoni. Kakorkoli, današnji obračun moramo pozabiti, v prihodnje pa napake čim hitreje odpraviti. Nasprotnemu moštvu in trenerju Novaku pa bi na tem mestu čestital za zmago." 


Vse novice / članki