ŠENČUR BREZ TEŽAV DO ŠENTJURJEVEGA SKALPA

V tednu dni, ko so na sporedu kar tri tekme Šenčurja in Šentjurja, so si gorenjski fantje prislužili zanesljivo, sicer pa prvo zmago proti savinjskemu tekmecu. Zmaga v obračunu državnega prvenstva ni bila vprašljiva saj so varovanci Radeta Mijanovića vodili tudi z 20-imi točkami. 

Gostje so sicer bolje začeli tekmo in po 1. četrtini vodili za šest točk (17:23), nato pa je na polovici druge četrtine, po koših Marka Popadića in Željka Markoviča, Šenčur povedel in prednost je bila vseskozi na strani domačih košarkarjev. Ob polčasu je bil 36:33, štiri minute kasneje že 47:33. Ko je v 25. minuti Popadić zadel edino trojko je bilo 50:35, dve minut kasneje pa je Ramo Rizvić s črte prostih metov povišal na 56:35. 

V zadnji četrtini so gostje uspeli zmanjšati prednost na deset točk, ob koncu tekme pa je Markovič postavil končni rezultat 78:66. Zanimivo, da je prednost 12ih točk potrebna tudi v torek, ko bo v Šenčurju še tretja tekma obeh ekipo, le da takrat v pokalu Spar, kjer Šentjur brani deset točk naskoka s prve tekme v dvorani na Hruševcu.

Statistično gledano je bila najvišja razlike obeh ekip v skokih (41/24) in izgubljenih žogah (8/15), so pa imeli gostje boljši izkoristek metov iz igre (42%/53%).

Šenčur GGD bo naslednjo tekmo igral v torek, 18.12. ob 19. uri proti Šentjurju (povratna tekma pokala Spar), v ligi Nova KBM pa 22.12. prav tako doma proti Sixt Primorski.

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : ŠENTJUR 78:66 (17:23, 19:10, 28:11, 14:22)

STATISTIKA 

Rade Mijanović, trener Šenčurja:

"Pričakovano zahtevna tekma, kjer smo prišli do pomembnih dveh točk, predvsem po zaslugi dobre obrambe. Mi smo imeli v rokah visoko vodstvo, a je Šentjur pokazal, kako nevarna ekipa zna biti. Zahvala tudi navijačem, ki so pripravili odlično vzdušje."

Jakša Vulić, trener Šentjurja:

"Zaslužena zmaga Šenčurjanov, ki so nas nadigrali v tistih elementih igre, na katere smo se sicer pripravljali, vendar tega na igrišču nismo uspeli narediti. Veliko o tekmi nam pove pogled na razmerje skokov." 


Vse novice / članki