KK ŠENČUR GGD V STOŽICAH GROZIL DO ZADNJE SEKUNDE

Šenčurjeva peterka (Pavič, Hadžifejzović, Varagič, Martinčič in Collins) je zaigrala poletno in sproščeno ter si s hitro igro, natančnimi meti in drznostjo hitro priigrala lepo prednost (9:16, 13:21...). Union Olimpija je pred 200 gledalci, od teh so bili daleč najbolj glasni navijali Šenčurja, delovala nemotivirano, ko pa je bilo že precej pozno, pa so se vrstile številne napake. Šenčurjev trener Ernest Novak je v igro poslal sedem igralcev, tveganje pa prineslo dva različna učinka: lepo prednost Šenčurju in hitre težave z osebnimi napakami (Pavič, Karavdić). Po prvi četrtini je Union Olimpija zaostajal za 12 točk (21:33). Šenčur je v drugi četrtini še naprej igral poletno, s številnimi lepimi akcijami in v 18. minuti vodil s 17-imi točkami (41:58). Žal se je prednost v manj kot dveh minutah skoraj razpolovila (50:60) in domači so bili spet v igri. Je pa potrebno poudariti, da v letošnji sezoni še nobena ekipa v Stožicah v dveh četrtinah ni dosegla 60 točk.

Tretja četrtina je bila kar pričakovana, saj je v polčasu odmevalo v garderobi Uniona Olimpije in premočrtno z odgovornostjo se je dvignil tudi nivo igre domačih. Stožice so postale »domača« dvorana zelenim Zmajem in napadalno so bili na trenutke neustavljivi. Mulalič je zadel dve trojki, po eno pa Horvat in Pelko. Šenčur je tretjo četrtino izgubil z 31:14 in kazalo je na rutinsko zadnjo.

Domači so povedli za pet točk, a so Gorenjci vseskozi sledili in z minimalnim vodstvom grozili sredi Stožic. Minuto in pol do konca tekme je Nejc Martinčič od daleč zadel trojko za vodstvo Šenčurja za dve (89:91), pod košem pa je hitro vrnil Stevan Milošević. Šenčur je zapravil napad, za domače pa je 40 sekund pred koncem srečno zadel Pelko. Šenčur je prekinjal napade z osebnimi napakami, v zadnjih dveh napadih pa Collins in Hadžifejzović nista uspela doseči koša. 

Šenčur je proti Unionu Olimpiji dobil tri četrtine in izgubil le tretjo, v Stožicah pa kljub porazu pustil odličen vtis. Varovanci Ernesta Novaka bodo 11. februarja v Šenčurju gostili ekipo Terme Olimia Podčetrtek.  

 

UNION OLIMPIJA : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 96:92 (21:33, 29:27, 31:14, 15:18)

Hrovat 27 (8 skokov, 7 podaj), Janković in Milošević po 14; Hadžifejzović 18 (6 skokov), Collins 17 (7 skokov, 9 podaj) 

STATISTIKA 

Gašper Okorn, Union Olimpija: 

"Čestitke igralcem za zmago." 

Ernest Novak, Šenčur Gorenjska gradbena družba:

"Igralcem bi čestital za borbenost, našim navijačem pa za odlično podporo.


Vse novice / članki